Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » Frietjes van knolselderij

Ik wil alles een keer hebben uitgeprobeerd en daar horen ook"frietjes"bij van knolselderij

Ik zet het woord al tussen haakjes , je mag het nooit vergelijken met gewone friet van aardappels

Het heeft de vorm van friet en met mayo ook erg lekker

Het is een lekkere groente op een andere manier klaar gemaakt

Ik at het voor die tijd alleen in soep (erwten of bonensoep) of als soep...knolselderijsoep

maar ik ga ze ook eens bakken in de oven

Het snijden gaat best lastig dus neem een scherp mes

Goed en ruim schillen  en in gelijke frietjes snijden

oven op 200 graden voorverwarmen

wel eerst de ovenschaal eruit

en daar bakpapier op leggen

 



Olijfolie in een ruime schaal doen

uienpoeder

knoflookpoeder

grove chilipeper doe ik erbij ...vind je dat te scherp neem je gewone witte peper

Knolselderij reepjes in de schaal en goed door elkaar husselen 

Ik doe dat altijd met mijn handen

En stort het uit  in je ovenschaal ..beetje verdelen ,mogen niet op elkaar liggen

Voor een minuut of 25 a 30 minuten de oven in   ze zijn dan mooi van kleur en gaar



 Ze zijn niet zo knapperig  als"gewone"frietjes maar ze zijn wel  heel erg lekker

Ik ga ze vaker maken...

We eten het dit keer met  kabeljauwfilet  en een lekkere venkelsaus