Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Spaghettie Bolognese

De makkelijke manier

 

Lekker, ik maak het in een pan van gietijzer die in de oven kan.

De saus kan lekker indikken op zijn Italiaans.

Eem bord comfortfood ,ik ben er verzot op en 1 keer in de 2 weken staat het op tafel

Het is niet moeilijk hoe vaak maken we het niet.

 

 

Voor 2 pers

250 gram rundergehakt

1 grote ui

3 grote tenen knoflook

(wil je iets meer  moeite doen doe er wat groente bij)

courgette of paprika in kleine stukjes

pakje tomaten pulp of blik tomaten (blik tomaten beste keus)

1 klein blikje tomatenpuree Delmonte, (er zit geen zout in)

balsamicoazijn scheutje

1 klein Spaans pepertje

Peper.

1/2 theelepel gerookte paprika,

1 theelepel paprikapoeder

1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (bv Verstegen).

1 eetlepel oregano

100 ml rode wijn(groot glas). de wijn die je graag drinkt

wat blaadjes verse basilicum

olijfolie om te bakken

 

oven voor verwarmen op 180 graden C

Gehakt rul bakken in olijfolie ,

ondertussen ui en knoflook en peper(zaadjes eruit) fijn snipperen

Als het gehakt bruin is, ui en knoflook en Spaanse peper  laten mee fruiten

Daarn groenteer bij en mee bakken 

Tomatenpuree erbij en een pak of blik tomaten

Even goed aan bakken, de rode wijn erbij

de kruiden allemaal goed er doorroeren 

Deksel op de pan en de warme oven in voor minimaal een uur...lekkerste is het na 2 uur.....regelmatig kijken of het niet te droog is wat water of wijn bijschenken

Na een half uur oven op 160 graden zetten

Basilicum snijden

Als de Bolognese bijna klaar is gaan we de spaghettie koken volgens de gebruiksaanwijzing ,gelijk afspoelen in koud wateren even opwarmen, pan met saus  uit de oven en lekker eten .

 

Tuurlijk kun je de pas saus ook laten sudderen op het fornuis..Geef het wel even de tijd  dat is het beste voor de smaken te combineren...Minamaal anderhalf uur

Lekker een salade erbij en wat geraspte mozzarella 

 

Eet smakelijk