Veel groente en kipfilet lekker gekruid maken van deze hartige taart een feestje
Zorg dat je je filodeeg zeker een half uur van te voren uit de ijskast haalt en in een natte theedoek laat ontdooien , zo droogt het deeg niet uit en kun je het goed bewerken.
250 gram kipfilet
bakje champignons
1 kleine courgette ,
1 paprika
2 tomaten
1 ui
knoflook
prei
peultjes
2 eieren
kookroom
mozzarellabol
geraspte kaas
zongedroogde tomaatjes
Verse kruiden;
Basilicum en thym
Gedroogde kruiden;
Gerookte paprika
peper
gedroogde Italiaanse kruiden
ras el hanout
Zongedroogde tomatenpasta
olijfolie om te bakken
Kipfilet in blokjes snijden en kruiden met gedroogde It. kruiden
Ui en knoflook fijn snipperen , en alle groenten snijden.
Tomaten verwijder het vruchtvlees anders word het te vochtig de rest in blokjes snijden
Olijfolie in de pan en ui en knoflook aan bakken
Kipfilet erbij laat het maar even bruin bakken
champignons erbij en paprika en dan alle groente
Kruiden erbij en even gaar bakken,tomatenpasta erbij en goed doorroeren
Ondertussen de oven voorverwarmen op 170 graden
ei kloppen en de room erdoor mixen ,geraspte kaas erdoor ,en gesneden basilicum
Springvorm invetten en het ontdooide filodeeg erin leggen
kipgroente mengsel op het filodeeg verdelen ,eimengsel eroverheen schenken
en de mozarella scheuren en erop leggen en sluit de flappen filodeeg ,
De springvorm kan nu de oven in voor een half uur.
Springvorm los maken en de hartige taart een beetje af laten koelen
Wel lekker warm opeten