Een pittabroodje met shoarma en knoflooksaus dat is zoutarm ook heel lekker ,je gebruikt zoveel kruiden het zout mis je niet...Zomaar een shoarmazaak binnen stappen en bestellen is er dan niet meer bij,maar als je het zelf maakt is het net zo lekker.
Voor 2 personen
Van alle kruiden die je hier ziet ,neem je overal een theelepel van en doe het in een kom bij elkaar.
gemberwortel
kardemom
gedroogde peterselie
kerriepoeder
kurkuma
uienpoeder
knoflookpoeder
karwijzaad
korianderzaad
komijnzaad
foelie
zwarte peper uit de molen
2 ons kipfilet in smalle reepjes of blokjes snijden en het kruidenmengsel erover strooien ,en laat het een paar uur intrekken
saus van tevoren maken
Pittige knoflooksaus uit het Midden Oosten...deze saus is echt heel lekker erbij
Gekruide kipfilet bakken in wat olijfolie
ongeveer 15 minuten
Pittabroodjes in de oven of broodrooster even opwarmen
en opensnijden
Wat groente wassen en snijden wat je zelf het lekkerste vind
uiteraard hoort er ijsbergsla bij
ik nam er nog puntpaprika
komkommer en gesneden lenteuitjes bij
samen met de saus een heerlijke maaltijd
Eerst wat ijsbergsla op het broodje ,wat kipfilet en de rest van de groente ,knoflooksaus erop en het bovenkantje van het broodje erop leggen
Smaakt prima op een warme zomerse dag of het weekend ...smaakt eigenlijk altijd
Eet smakelijk...