Een pittige knoflooksaus met Harissa uit het Midden Oosten
Doe het rustig aan met de Harissa zit het er eenmaal in is het niet meer zo maar uit
Je kunt het als dip gebruiken als saus voor bij de shoarma of BBQ.
Supermarkten verkopen harissa en ik denk ook wel in de Oosterse winkels
Eenvoudig en zo klaar;
3 lepels Mayonaise
3 lepels Griekse yoghurt
4 verse grote tenen knoflook (anders iets meer van de kleine Chinese knoflook)
1 eetlepel verse citroensap
4 kleurenpeper uit de molen
klein theelepeltje Harissa..wil je het niet te scherp een mespunt
of een klein stukje Spaanse peper heel fijn gesneden.
Knoflook fijn snipperen ,
en alle ingrediënten door elkaar mengen
Plaats het in de koelkast , maak de saus een paar uur van te voren ,
kan het allemaal lekker intrekken
in sambal zit heel veel zout 9gr a 10gr per 100gr
In dit product wat ook heel scherp van smaak is zit beduidend minder zout...Om gerechten een pittige smaak te geven kun je ook beter harissa gebruiken
Maak jouw eigen website met JouwWeb