Ik heb nog van alles aan gedroogd fruit liggen,abrikozen en pruimen dat kan wel in een Marokkaans gerecht, lekker met rundvlees
laat maar sudderen.
Veel kruiden erbij dat gaat een lekker pittig en zoet gerecht worden.
1 pond rundvlees (liefst sucadelappen)lekkerst is altijd met een randje vet
2 uien
3 tenen knoflook
1 winterwortel
2 stengels bleekselderij
klein blikje tomatenpuree (Delmonte)
runderbouillon anders tablet z/a runderbouillontablet
halve theelepel komijnpoeder
1 kaneelstokje
wat draadjes saffraan
1 theelepel kurkuma
halve theelepel gemberpoeder
gerookte paprikapoeder
zwarte peper uit de molen
Spaans pepertje
koriander
geschaafde amandelen
olijfolie om te bakken
20 abrikozen
1 lepel honing
Olijfolie in de pan en het vlees rondom bruinbakken .
Fijngesneden ui, knoflook en peper erbij en even alles aanfruiten
Wortel en bleekselderij in plakjes gesneden erbij
Even goed doorroeren en de tomatenpuree erbij en de bouillon en alle kruiden
Laat het lekker pruttelen tot het vlees gaar is.
Als het vlees bijna gaar is ,abrikozen en 1 lepel honing en een kopje water aan de kook laten komen , laten koken tot het water bijna verdampt is
Het fruitmengsel bij het rundvlees doen even doorroeren en het is klaar ,nu doe ik het een dagje wegzetten omdat het de dag erop veel lekkerder is ,de kruiden zijn goed ingetrokken .
Voor het opdienen koriander erover en geschaafde amandelen