Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Ik heb nog van alles aan gedroogd fruit liggen,abrikozen en pruimen dat kan wel in een Marokkaans gerecht, lekker met rundvlees

laat maar sudderen.

Veel kruiden erbij dat gaat een lekker pittig en zoet gerecht worden.

 

1 pond rundvlees (liefst sucadelappen)lekkerst is altijd met een randje vet

2 uien

3 tenen knoflook

1 winterwortel

2 stengels bleekselderij

klein blikje tomatenpuree (Delmonte)

runderbouillon anders tablet z/a runderbouillontablet

halve theelepel komijnpoeder

1 kaneelstokje

wat draadjes saffraan

1 theelepel kurkuma

halve theelepel gemberpoeder

gerookte paprikapoeder

zwarte peper uit de molen 

Spaans pepertje

koriander

geschaafde amandelen 

olijfolie om te bakken

 

20 abrikozen 

1 lepel honing



Olijfolie  in de pan en het vlees rondom bruinbakken .

Fijngesneden ui, knoflook en peper erbij en even alles aanfruiten 

Wortel en bleekselderij in plakjes gesneden erbij

Even goed doorroeren en de tomatenpuree erbij en de bouillon en alle kruiden

Laat het lekker pruttelen tot het vlees gaar is.


Als het vlees bijna gaar is ,abrikozen en 1 lepel honing en een kopje water aan de kook laten komen , laten koken tot het water bijna verdampt is



Het fruitmengsel bij het rundvlees doen even doorroeren en het is klaar ,nu doe ik het een dagje wegzetten omdat het de dag erop veel lekkerder is ,de kruiden zijn goed ingetrokken .

Voor het opdienen koriander erover en geschaafde amandelen