Lekkere volle soep op een zomerse dag .
Heel smaakvol met de groente het vlees en de lekkere topping
Supersnel klaar.
Ik heb gehakt genomen ..ook met kipfilet is het erg lekker.
Voor de topping;
2 lepels geraspte Emmentaler kaas mengen met 3lepels ricotta en 1 lepel olijfolie en een beetje peper.
Wat hebben we nog meer nodig voor 2 personen
2 ons mager rundergehakt
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 spaanse peper
2 tomaten
1 rode paprika
2 ons champignons
paar takken lavas
basilicum
pakje gezeefde tomaten
1 blik tomatenpuree (Delmonte)
1 eetlepel paprikapoeder
theelepel gerookte paprikapoeder
peper uit de molen
2 laurierblaadjes
3 vellen lasagne
halve liter tot 1 liter bouillon (niet in huis 1z.a.runder bouillonblokje)
Olijfolie
ui knoflook en pepertje klein snijden ..(pitjes kun je verwijderen als je minder pittig wil)
Gehakt rul bruin bakken in de olijfolie.
Ui knoflooken pepertje mee laten bakken
Rest van de groente snijden en erbij doen .
Goed doorroeren.
Tomatenpuree en gezeefde tomaten erbij ontzuren door 5 minuten mee te laten bakken.
Bouillon en de kruiden erbij..ook de lavas .
Laat het een kwartiertje zachtjes koken.
Na een kwartier de lasagnevellen breken in flinke stukken en mee laten koken ..kijk of er genoeg bouillon is want de vellen nemen het op.
Regelmatig kijken en roeren
.Ongeveer een kwartier later is de soep klaar
Basilicum wat kleiner snijden
Soep in de kommen
De topping erop en de basilicum
Ik haalde er 3 grote kommen soep uit.
Met kipfilet