Home; zoutarme recepten » soepen » Turkse lasagna soep

Lekkere volle soep, je ziet het aan de schaal iets te veel lasagna en iets te weinig vocht ,dat is uitproberen als je iets de eerste keer maakt.De smaak was er niet minder om ,en ik wilde het niet gaan verdunnen

Voor volgende keer weet ik het.

Maar ik wilde het toch ook opschrijven ook voor mijzelf dan staat het er maar ,kan ik het nog eens terugvinden

 Ik kwam dit recept tegen bij 

 The Mediterranean Dish.

 Zo lekker  leek me dit ,dus een beetje van haar en een beetje van mij.

4 ons kipfilet

1 ui

3 tenen knoflook

2 laurierblaadjes

1 puntpaprika

1 blik tomaten

basilicum 

peterselie

lasagna vellen of pasta

gerookte paprika

paprikapoeder

peper

Spaanse peper (ik heb nog piripiri ,wat scherper dus ik haal de zaadjes eruit)

1 zoutarme bouillontablet

lavas

ricotta

Parmezaanse kaas

olijfolie 


Voor de topping;

2 lepels geraspte Parmezaanse kaas mengen met 2 lepels ricotta  en 1 lepel olijfolie en een beetje peper



Kipfilet in blokjes snijden en bestrooien met peper en paprikapoeder

ui ,knoflook en Spaanse peper heel fijn snijden en aanfruiten in de olijfolie.

als het wat kleur krijgt het kipfilet bakken tot het rondom verkleurt is.

Blik tomaten  puntpaprika (gesneden) laurierblaadjes  allemaal n de pan laat het pruttelen

2 kopjes water erbij en je bouillontablet of 3 dl kippenbouillon en op smaak brengen met gerookte paprika en peper

half uurtje laten pruttelen en de lasagna vellen breken en in de pan erbij doen , blijf goed roeren

Na een half uur is de soep klaar...Ik ben zelf ook benieuwd

ook de topping die erop komt van die gemengde kaas ,kan ook nog met mozzarella,maar ik vond dit genoeg 

fijngesneden peterselie en basilicum erover ..en het smaakt heerlijk ,volgende keer wat meer soep en minder lasagna