Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


 

Kip Tandoori een gerecht uit India en dat maken we zelf   zonder pakjes of zakjes ,

Geen Knor kokkie..neeeeeee ,we gaan zelf kruiden en een marinade maken  en een lekkere saus erbij ,

Lekker kruidig gerecht met groente , die hebben op deze manier ook een lekkere smaak 

 

Voor 2 pers;

250 gram kipdijfilet of gewoon kipfilet 

2 tenen  knoflook

1 ui

400 gram sperciebonen

1 rode puntpaprika

1 Spaanse peper

1 theelepel djinten (komijn poeder)

1 theelepel kurkuma

chilipeper naar smaak ( is erg scherp)

1 theelepel ketoembar

1 lepel garam masala  (bv Jonnie Boer)

1 theelepel paprikapoeder

theelepel gedroogde korianderblad 

1 theelepel gemberpoeder of verse gember 

1 zoutarme kipbouillontabalet

 

150 gr Griekse yoghurt

150 gr gezeefde tomaten (uit pak)

sap van een halve citroen

half pakje kokosmelk

Olijfolie om te bakken



 

Kipfilet in blokjes snijden

 Mengen met het yoghurt citroensap en de kruiden  knoflook fijn snijden en ook erbij nog niet  de ui

laat  de kip een halve dag marineren in de ijskast.


Spercieboontjes schoonmaken kun je van te voren koken


Ik maak er pandan rijst ,bij in het kookwater doe ik een schepje  garam masala en zwarte peper krijgt de rijst smaak en op  het laatst wat gesneden peterselie erbij

Ondertussen maken we de kip Tandoori 

Paprika snijden in stukken en rode peper en ui snijden

Ui  met peper aanfruiten in grote pan in olijfolie

Gemarineerde kip erbij even mee laten bakken

paprika erbij ook even meebakken

gezeefde tomaten erbij en kokosmelk zoutarme kipbouillontablet  

beetje kokend water

garam masala mag nog wat door de saus naar smaak en grove chilipeper naar smaak

De gekookte spercieboontjes erbij laat het goed warm worden en gaar



Rijst is klaar kip tandoori is klaar we gaan lekker eten

ik strooi nog los wat gesneden peper  erop ,ik houd van pittig ...maar is niet nodig 






Maak jouw eigen website met JouwWeb