Vandaag wil ik vlug klaar zijn  in de keuken, en aangezien ik nog een dagje koolhydraat vrij wil eten kies ik voor de lasagne van courgette

Gezond en lekker en dat is heel belangrijk

 

 

 

 

 

 

 

voor 2 pers.

2 ons rundergehakt

1 a 2 courgette

1 ui en

2 tenen knoflook

blik tomaten

1 blik tomatenpuree (Delmonte is zoutarm)

glaasje rode wijn

balsamicoazijn

basilicum 

peterselie

kleine lepelItaliaanse kruiden,

1 theelepelpaprikapoeder,

peper

chilivlokken.

2 theelepelsgerookte paprikapoeder

Parmezaanse Kaas zelf geraspt of mozzarella

Olijfolie  om te bakken

 

Ui en knoflook fijn snipperen

gehakt rul bakken tot het bruin is in de olijfolie

ui en knoflook erbij en mee laten bakken

kruiden erbij schudden

blik tomaten erbij even laten pruttelen

wijn ,balsamico azijn erbij en eventueel nog een glaasje water

ondertussen de courgette met de kaasschaaf in plakken snijden

ovenschotel invetten

Oven voorverwarmen op 180 graden

kaas raspen

basilicum blaadjes fijn snijden en op het laatst bij de saus doen

Laagje vleessaus in de schaal

daar bovenop de courgette repen,vind je het te dun leg je er nog een laagje op

Dit doe je om en om  laagje vleessaus ...laagje courgette repen

laatste de courgette repen

daar bovenop wat geraspte kaas

Of een bol mozzarella die je plukt en over de schotel verdeeld

en voor een half uur de oven in op 180 graden

ondertussen een lekkere tomatensalade erbij maken.



Lasagne  anders


Ik ga de lasagne nu een beetje anders maken 

de plakken dikker snijden met het mes 

en ik maak er een andere laag tussen. 

2 lepels Griekse yoghurt en 2 lepels verse kaas door elkaar mengen en peper 

eerst een laag Bolognese saus dan dikke plakken courgette het yoghurtmengsel

Beetje Parmezaanse kaassnippers erop 

Weer Courgette plakken en Bolognese saus ...

ook anders als het andere recpt

daarbovenop de mozzarella plakken

Klein half uurtje in de oven op 180 graden

lekker!!!!!!