Home; zoutarme recepten » koolhydraatarme recepten » gevulde courgette met gehakt en champignons

 

Je hebt van die dagen dan wil je extra gezond eten met veel groente even geen koolhydraten ,al teveel gegeten de laatste tijd  ,dan is dit een lekker gerecht vlug klaar  en het vult goed.

Voor 2 personen

2 courgettes    (ik had een hele grote nog een halve kleine erbij gelegd)

200 gram rundergehakt

2 tenen knoflook

1 ui

1 bakje champignons

halve groene paprika

lente ui

1 bol mozzarella

olijfolie om te bakken

1 Spaanse peper (pitjes eruit )

peper 

1 theelepel gerookte paprikapoeder

1 lepel Italiaanse gedroogde kruiden

Courgette uithollen met een lepel

ui en knoflook en Spaans pepertje fijn snijden en aan fruiten  in de olijfolie

Gehakt erbij en rul mee baken ,als het mooi gekleurd is de 

champignons ,paprika en rasp van uitgelepelde courgette erbij en mee laten bakken  en de kruiden niet vergeten .

Op het laatste moment de gesneden lenteui erbij

Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden


Ovenschaal invetten de  uitgeholde courgette in de schaal 

We gaan ze vullen met het gehakt mengsel.

Mozzarella scheuren en er over heen verdelen

Schaal voor een half uur de oven in

Wil je er nog wat bij ??

Kan altijd ..mijn man eet er gebakken aardappeltjes bij en ik heb aan anderhalve courgette meer als genoeg!