PIndasoep ...echt een lekkere soep

Kha is het niet ...khb ..vind ik het kunnen

Ik heb er gewoon zin in ,even andere smaken.

De Oosterse keuken is heerlijk en mis het een beetje

Ik heb al eerder pindasoep gemaakt die was dikker 

Ik ga hem nu dunner maken

Niet schrikken van de hoeveelheden het is voor 2 dagen voor 2 personen

gaat ook nog de diepvries in een portie 

 



Wat heb je nodig   2 pers.  1.5 liter soep

 

pond kipdijfilet;

8  flinke lepels pindakaas

3 lepels ketjap

sap van halve citroen

half pakje kokosmelk

Spaanse peper

sambal naar smaak

1 z/a kipbouillontablet

lepel gedroogde lavas

2 ons spercieboontjes

1 ons tauge

lenteui

2 gekookte eieren

Peper 

ketoembar

handje pinda`s of cashewnoten even met de vijzel kleinmaken

 

groente voor de bouillon ;

1 grote ui

rode peper

4 tenen knoflook

1 wortel

1 stengel prei

2 stengels bleekselderij


G`woon pindakaas 0.00 zout


Eerst bouillon maken 

in het water bouilonblok  al het kippendijfilet

laat een uurtje trekken

Groente klein snijden en erbij 

laat het 20 minuten meekoken

Met een schuimspaan de groente uit de pan en  in een schaal doen

met wat bouillon en even de staafmixer er doorheen halen

Mengsel kan terug de pan in

Vlees eruit halen

Ondertussen kook ik wat boontjes apart

eieren koken

In de bouillon gaan we nu de pindasoep afmaken

de pindakaas erbij met ketjap citroensap en eventuele sambal

Op smaak maken met kruiden; peper eventueel nog wat citroen ,maak hem pittig nog wat tabasco of sambal erbij

Kip met de handen in stukken plukken

Doe maar in de soep

boontjes gaar ook erbij

Ondertussen eieren pellen

lenteui klein snijden

de noten vijzelen

Tauge klaarzetten


Soepkom opmaken 

tauge op de bodem daarbovenop de soep

eitje ...ik heb tomatensambal ,superlekker doe ik wat van op het ei

lenteui en wat cashewnotenstukjes

 

Zooooooo dat word smullen

Dit is zo lekkerrrrrrrrrrrrrrrr