Home; zoutarme recepten » Koolhydraat beperkte recepten » Hoofdgerechten » Varkenshaas met champignonpaprikaroom en witlof uit de oven

Wat hebben we lekker gegeten vandaag ..leek wel kerst ,zo lekker was het 

varkenshaas; champignons met paprika room  witlof uit de oven wat salde het was top

Ik ahd nog wat kruidenboter over van de kerst ...kon ik ook goed gebruiken

Ik ga proberen om het stap voor stap op te schrijven ...Het is niet moeilijk


 Voor 2 pers.

varkenshaas 350 gra

 150 gram champignons

 1 rode paprika

 klein uitje

2 tenen knoflook

30 a 50 gram roomboter

 room of kookroom

witte peper

uienpoeder

gedroogde peterselie

thijm

peterselie


1 pond witlof

2 plakjes ham

 paar plakken jonge kaas of geraspte kaas

room kookroom

kerriepoeder

peper 

uienpoeder



Vlees half uur voor bereiden uit de koelkast halen ,laat het op kamer temperatuur komen.

Begin met de witlof , kontjes eraf ,wassen doormidden snijden en bijna gaar koken.

 Laat het een tijdje uitdruipen in een zeef of vergiet

Ovenschaal invetten witlof erin  en kruiden met de kruiden 

plakjes ham klein snijden ivm zoutarm dieet niet teveel ham.

kaas erover en wat room overschenken

Oven voorverwarmen op 180 graden Schaal de oven in voor 20 a 25 minuten

 



Champignons schoonmaken en in plakjes snijden ui en knoflook klein snijden en aan fruiten

paprika in blokjes snijden

 Varkenshaas kruiden het dunne gedeelte omhoog met een tandenstoker vastzetten ..anders bak het aan.

In 2 koekenpannen roomboter laten smelten

Als ui en knoflook wat glazig is, de champignons erbij en de paprika blokjes 

kruiden er bij even doorbakken.

ondertussen de varkenshaas bakken op half hoog vuur regelmatig omdraaien.

Klein laagje room erop schenken en laat het even mee inkoken

Ik wil het vlees rose hebben en na een kwartier is mijn vlees klaar en rose

Witlof is klaar  champignons ook

Ik maak nog vlug een beetje salade erbij .