Home; zoutarme recepten » Koolhydraat beperkte recepten » Hoofdgerechten » Traybake met zalm blimi boontjes en Wortelpeterselie

Een Traybake  maak ik vandaag ;een mooi woord dat alles wat je eet  op de ovenplaat terecht komt,vlees of vis met de groente

Ik heb vandaag een Traybake van zalm met bimi ,spercieboontjes en wortelpeterselie

Allemaal lekkere groente in een kruidige olie met veel kruiden

Ik heb wilde zalm genomen ;diepvries.

Wat verder voor 2 pers.

;

2 stukjes wilde zalm

150 gram blimi

3 ons spercieboontjes

2 stuks wortelpeterselie

 

olijfolie minimaal 1 dl

kruiden die erdoor gaan

grove chilipoeder ...naar smaak

knoflookpoeder

uienpoeder

peper

persillade (peterselie met knoflook gemengd) 

Zoveel kruiden nemen naar eigen smaak of eigen toevoegingen

 



Boontjes schoonmaken en die even beetgaar koken

Olie met de kruiden mengen in een ondiepe schaal

Oven  voor verwarmen 200 graden

op de bakplaat bakpapier leggen

zalm aan beide kanten insmeren met kruidenoliemengsel

Bimi in de ondiepe schaal even met de handen de olie mengen door de groente.

mooi schikken op de ovenplat

Wortelpeterselie wassen en in plakjes snijden en ook even door  oliemengsel halen

Ook dat kan nu op de ovenplaat

Met de voorgekookte boontjes doe je hetzelfde mee.

De schaal kan nu voor een klein half uurtje de oven in   heerlijk hè de oven doet het werk.

Ik maak er een knoflooksausje bij en snijd er nog wat peterselie en lenteui bij 

We hebben een heerlijk maaltijd gehad met veel verse groente