Spinazie shaksuka , de originele rode shaksuka is al een groot succes .

Die maak ik vaak als avondeten ,maar deze met spinazie is een lekker lunchgerecht

Mijn man is geen liefhebber van spinazie ..ik maak hem alleen voor mezelf ..mjom mjom.

Op de foto alles wat je nodig heb ,alleen het lepeltje crème frache staat er niet bij



Wat heb je nodig 1 persoon

 

halve rode puntpaprika

150 gram verse spinazie

halve tomaat

1 grote teen knoflook

kwart ui

1 ei

1 kleine lepel crème frache

kleine dessertlepel za-atar

1 kleine theelepel milde harissa ..(of chilipeper naar smaak)

halve theelepel  komijn

peper naar smaak

peterselie en lenteui 

paprikapoeder voor over het ei

olijfolie om te bakken



Ui knoflook fijn snijden en aanfruiten in olijfolie

Paprika en tomaat in blokjes, en ook in de pan de kruiden erbij  en even goed doorroeren

Laat de paprika een beetje zacht worden.

Spinazie erbij als het groente bijna helemaal  geslonken is de  crème frache er doorheen roeren

kuiltje maken in de groente en het ei erbij  

Als het ei gestold is is je maaltijd klaar,

  Ei nog even kruiden met peper en paprikapoeder wat peterselie en lenteui erover 





Het kan op je bordje en lekker smullen van deze lekkere groenteschotel met ei 

Ik zeg eet smakelijk

Op mijn bordje nog 2 plakjes rosbief ,lekker en het moest ook op ,is niet noodzakelijk



Maak een Gratis Website met JouwWeb