Home; zoutarme recepten » Koolhydraat beperkte recepten » Hoofdgerechten » Rode bietensalade met boerenkool

Voor dit recept heb ik het basisrecept gemaakt van de rode bietensalade

Ik heb boerenkool over ..de dag ervoor hadden we lekker boerenkoolstampot gegeten

Het was een grote zak vol (reclame)

En bietensalade had ik staan van de dag ervoor ...en ik houd niet van weggooien

(het is ook veel te lekker)

Deze 2 ga ik combineren

Nu zijn de boerenkoolblaadjes best wel stug en hard ,ik ga ze een tijdje in de marinade zetten

zodat het wat zachter word


Wat heb ik nodig ;

100gram boerenkool

paar lepels olijfolie

1 lepel wijnazijn 

1 lepel witte balcsamicoazijn

witte peper

 

Meng dit door elkaar  en  de boerenkool  kan erbij in de schaal  met de handen alles goed met elkaar mengen

Zet het een paar uur aan de kant

De boerenkool is wat geslonken en zachter geworden

En daarna mengen met de rode bietensalade 

Hoe wij het vonden ...??? Heerlijk alles is op gegaan





Maak een Gratis Website met JouwWeb