Home; zoutarme recepten » Koolhydraat beperkte recepten » Hoofdgerechten » Quiche met spinazie, champignons en bloemkool

Ik heb wat restjes groente en ga er een lekkere quiche van maken.

kha en ik maak het zelf als lunchgerecht  en denk dat het genoeg is voor 3 dagen 

koud is het lekker ,en anders even opwarmen in de oven;

 

Ook heel goed te doen als hoofgerecht het is een vegetarisch gerecht  met  genoeg eieren Crème frache en kaas om je een vol gevoel te geven ...Met een salade erbij voor 2 personen

is het een goede maaltijd



Wat had ik nodig;

spinazie  150 gram  (Volgende keer moet ik maar wat meer overhouden)

halve stengel prei

1 rode ui

stuk bloemkool 150gram

bakje champignons

pijnboompitten

bakje crème frache 200ml

4 eieren 

zachte geitenkaas 

mozzarella geraspte kaas

peterselie

handje pijnboompitten

olijfolie

 

kruiden;

peper

knoflookpoeder

sambal of harissa voor de pit naar smaak

halve theelepel garam masala

Italiaanse gedroogde kruiden (theelepel)

paprikapoeder

Heb je een zak van 400gram spinazie in huis helemaal goed ,laat de bloemkool achterwege

 


Oven voorverwarmen op 200 graden

ui in ringen snijden 

campignons in plakjes

prei in ringen

olijfolie in de pan  ui bakken met de prei en aanfruiten

De champignons erbij en de bloemkool in kleine roosjes snijden en mee laten bakken

kruiden er over strooien

Op het laatst de spinazie erbij

De eieren met de crèmfrache bij elkaar kloppen met wat peper en peterselie en Italiaanse gedroogde kruiden

Bakvorm invetten

spinazie groentemengsel in de bakvorm

pijnboompitjes erover verdelen

Het eimengsel er over schenken

Geitenkaas in stukjes breken en verdelen 

De geraspte kaas erover strooien

De taartvorm kan de oven in voor een klein half uurtje op 200 graden