Ken je het nog koolraap.Die grote knol beetje oranje

Vroeger en dan praat ik over een halve eeuw geleden maakte mijn moeder dat ,  en we noemden het ; we eten knolletjes.

Groente met een papje

Nu moet je er echt naar zoeken , niet elke winkel verkoopt ze 

Ik vond er eentje op de markt.

En eerste maakte ik er frietjes van ...geen succes ,ik legde  de in de oven ,maar niet gaar te krijgen 

Daarna afgebakt in de pan met olie,Maar niet tevreden.

Doe het ook nooit  niet meer met koolraap,

Knolselderij of zoete aardappelen is lekkerder



Ik heb een halve knol over en ik ga er toch nog wat van proberen te maken ,

weggooien zit er niet in bij mij.

Ik ga er een puree van maken ,eigenlijk op dezelfde wijze zoals ik een puree maak van knolselderij.

Het bevat de helft minder aan koolhydraten dan pastinaak.

Bijna het zelfde aantal koolhydraten als knolselderij  (rond de 9 gr per 100g)



WE gaan puree klaarmaken ,wat hebben we nodig;

Halve koolraap

roomboter

2 tenen knoflook

halve zoutarme groentebouillontablet

peper

en lekker met wat waterkers geeft een beetje bite

Meer niet ,want het heeft van zichzelf een lekkere smaak


Koolraap schillen (gaat makkelijk) en in blokjes snijden

in een pan of wok roomboter laten smelten en knoflook even aanfruiten

de koolraapblokjes erbij

en zet het bijna onder water met het bouillonblokje

Laat het een minuut of 20 koken tot het gaar is

Vocht is ver ingekookt  en de rest van het vocht pureer ik door de koolraap met de staafmixer..Zitten er ook nog al vitamientjes in .Wel wat peper erover strooien 

Lekker met een klontje roomboter erop en een beetje waterkers

Dit is weer zo`n gerecht waarvan ik zegt het is een blijvertje...Binnenkort weer naar de markt.

 



Ik at het met een bietensalade en een tartaartje



Maak een Gratis Website met JouwWeb