Home; zoutarme recepten » Koolhydraat beperkte recepten » Hoofdgerechten » kipgehakt in tomatensaus met mozzarelladakje

Zin in lekkere Italiaanse gehaktballetjes???Heerlijk in tomatensaus met mozzarella

Ik had er zin in lekker met kipgehakt

Nu kun je het maken als een pastasaus maar is ook lekker met rijst , aardappelpuree of met knolselderijpuree zo at ik het vandaag


wat heb je nodig voor 2 personen

gehaktballetjes;

250 gr kipgehakt

1 sjalot

1 theelepel harissa

knoflookpoeder

nootmuskaat

zwarte peper

paprikapoeder

oregano

olijfolie

Voor de saus;

ui

2 tenen knoflook

klein blikje tomatenketchup (Delmonte)

blik tomaten

lepel balsamico azijn

zwarte peper

Halve  groente bouillontablet(zoutarm)

Oregano

basilicum

mozzarella


Eerst de gehaktballetjes maken ;

Sjalot fijn snijden, bij het gehakt en de rest van de kruiden erbij ,

goed mengen en balletjes draaien

Olijfolie in de pan en de balletjes bakken regelmatig omdraaien tot ze bruin en gaar zijn.

 

 

Oven voorverwarmen op 180 graden

 

Ook ondertussen de tomatensaus maken

ui en knoflook fijn snijden en in olijfolie aanfruiten

blikje tomatenpuree erbij en de tomaten ,even goed doorlaten koken

balsamico en de rest van de kruiden erbij

 

Neem de ovenschaal ,leg onderin wat tomatensaus de balletjes gehakt erin en weer tomatensaus over de balletjes

Snijd de mozzarella in plakjes

Leg de mozzarella  boven op de balletjes

Doe de schaal in de oven  20 minuten 

je heb nu je handen vrij om de rest van het eten klaar te maken

De kaas is gesmolten en we zetten wat lekkers op tafel