Home; zoutarme recepten » Koolhydraat beperkte recepten » Hoofdgerechten » Huzarensalade van bloemkool met tonijn

Tonijnsalade van bloemkool ...hoe verzin je het .

Ik wil het toch proberen heel huiverig ervoor ...onder het motto  kan niet lekker zijn.

Maar ik heb nu al zoveel uitgeprobeerd met groent,e  en elke keer sta ik weer verbaasd

hoe lekker het allemaal is .

Overboord die vooroordelen .

Ik ga het gewoon doen ,alleen bloemkool koken en uitknijpen daar had ik geen zin in (en dan maar hopen dat het droog genoeg is om te bewerken) 

En even overal rondgekeken wat voor manieren er nog meer waren, en dat heb ik gevonden via de site van 

Anna Karina van Koolhydraatarm

Dat ik er zelf niet aan gedacht had...bloemkoolrijst roosteren ,dat lijkt me het beste!! 

 

Ik neem een halve bloemkool snijd het in grove roosjes en dat gaat  in de beker van de staafmixer , waar ik bloemkoolrijst van maak



Bloemkoolrijst roosteren;

oven voor verwarmen op 180 graden

bakpapier op je bakplaat

Bloemkoolrijst op verdelen

en de oven in voor 10 a 15 minuten

Wel regelmatig omkeren anders  verbrand het

Na die tijd uit de oven en laat afkoelen

we gaan nu verder met de tonijnsalade maken

 



Wat hebben we nodig ;

kleine ui

1 gekookt ei

blik tonijn op olie

4 augurkjes van kesbeke

paar lepels zilveruitjes  kesbeke

1 lepel zoutarme mosterd

2 a 3 lepels mayonaise

2 lepels Griekse yoghurt 

sap van een halve citroen

peper naar smaak

halve z/a groentebouillontablet

mosterdzaad

Ui en augurkjes klein snijden en in een schaal

ei in stukjes snijden en erbij

zilveruitjes halveren ok in de schaal

tonijn met olie erbij in de schaal

Mengen met mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap en mosterd

bouillonerboven verkruimen  en de peper erbij

Als de bloemkool rijst is afgekoeld mag deze er ook bij

Goed doorroeren tot een smeuige massa

Niet smeuig  genoeg nog wat Yoghurt of mayo er doorheen  en wat mosterd

Zet het voor een uur weg in de koeling kunnen de smaakjes lekker erin trekken



 Een dagje staan en eten als als lunchgerecht..paar gamba`s bij gebakken

Ik doe verder niks aan de salade meer ,goed op smaak ,vetter wil ik het niet maken 

Hij is helemaal goed

Mijn man eet geen bloemkool eet het nooit ..tot hij deze salade proefde..

haha mooi dat ik kon delen , zo lekker vond hij het 

Gelukkig heb ik nog een portie salade voor morgen 

Halve bloemkool haal je drie porties uit als lunchgerecht







Ook lekker met inktvis en sardinella`s