Ik ben gek op gehakt en eet het vaak ,en dan het liefst kip of rundergehakt 

Vandaag heb ik mager rundergehakt en ga een KHB  gehaktbrood maken zonder paneermeel...dus ben zelf ook nieuwsgierig

Maar met deze kruiden moet het zeker heel lekker worden

Voor 4 personen (of  2 dagen)

 

1 pond mager rundergehakt

1 sjalot

2 tenen knoflook

1 rode puntpaprika

1 tomaat

lenteui

geitenkaas (4 rondjes)

1 klein blikje tomatenpuree

1 lepel Ras el Hanout

1 theelepel gerookte paprikapoeder

1theelepel harissa (houd je van pittig 2 theelepels)

halve theelepel komijnzaad

1 theelepel za atar

1 theelepel gerdroogde rozemarijn

1 theelepel gedroogde basilicum

peper naar smaak

nootmuskaat

 

bakblik

bakpapier



Snijd sjalot knoflook ,paprika en lenteui klein en doe het met alle kruiden en een half blikje tomatenpuree door het gehakt.

Meng het goed door elkaar

Op het laatst maak brokjes van de geitenkaas bij het gehakt mengen

Zet het een uurtje in de koelkast weg

 

Oven op 180 graden zetten

bakpapier in cakeblik 

Kneed het gehakt goed door en vul het cakeblik ermee ,goed aanduwen

de andere helft van de tomatenpuree smeer je over het gehakt met een lepel en druk goed aan

Daarbovenop  leg ik wat plakjes tomaat en kruid het met peper en basilicum

het gehaktbrood gaat voor 3 kwartier de oven in.

Halverwege de tijd zie ik dat er veel vocht in het bakblik is gekomen

Ik laat dat weglopen ...dat is verder geen probleem voor het gehaktbrood

Laat het gehaktbrood wat afkoelen voor je het uit de vorm haalt

Zit er nog  vocht in laat maar weglopen ,dat gaat makkelijk met het bakpapier in het blik

Ook haal je het gehaktbrood makkelijk uit de vorm.







Wij eten het met snijbonen en frietjes van zoete aardappelen lekker sausje erbij