Vandaag komt de vis uit de diepvries ,het belangrijkste is dat na het ontdooien je het even goed spoelt met koud water en goed droogdept met keukenpapier

Ik gebruik daar best veel keukenpapier voor ,want als ik ga bakken wil ik niet dat het de pan uit spetterd



Ik ga ze goed kruiden  en zet het een tijdje weg dan in de koelkast

Dit keer heb ik gekozen voor  Skandinavische kruiden  van Euroma

Staat  wel op het is voor zalm maar kan heel goed ook gebruikt worden  voor witte vis 

en er zit geen zout in 


Wat hebben we nodig;

 

voor 2 personen;

 2 stukken kabeljauw

3 ons inktvis

lepel Euroma kruiden voor zalm

knoflookpoeder

uienpoeder

peper

citroensap

peterselie

1 afgestreken eetlepel bloem  (koolhydraten 7.1 g)

zonnebloemolie

 


Ik gebruik toch wat bloem ik vind het meevallen het aantal koolhydraten, en bedenk het is voor 2 pers. dus p.p. 3.5 g koolhydraten

Wil je dit niet ....achterwege laten.



Vis bak ik bijna altijd in zonnebloemolie

Vis kruiden en een paar uur de koelkast in 

 Olie in de wok voor de inktvis (genoeg dat de inktvis kan zwemmen )

Olie in een koekenpan voor de kabeljauw ...dun laagje

 Bloem doe ik door de zeef over vis en inktvis en gaat nog veel naast ook.

Olie hoog zetten ,ik controleer altijd met een korstje brood of de olie heet genoeg is ,als  de olie borrelt om het brood is de temperatuur te hoog

En kan de inktvis  gebakken worden en tegelijkertijd de kabeljauw ...het is vlug klaar .

Middelhoog vuur onder de kabeljauw 

Onder het bakken knijp ik even in de citroen een kneep boven de vis en een keer boven de inktvis

Het is vlug klaar als het gaar is en een mooi  kleurtje heeft 

Wat peterselie erover ...plakje citroen en het kan op het bordje

Een lekkere salade erbij en een knoflooksausje 

Ik zeg eet smakelijk.







Maak een Gratis Website met JouwWeb