Home; zoutarme recepten » Koolhydraat beperkte recepten » Hoofdgerechten » Boerenkoolstampot van knolselderij

Boerenkoolstampot ...dat betekent zoals ik het vroeger at met spekkies veel jus en rookworst...En natuurlijk aardappelen

Ik eet nu khb en wil de aardappelen vervangen door knolselderij puree

Nu heb ik dat al vaker gemaakt en we vinden het allebei  erg lekker

Dan nu maar eens met boerenkool


Wat hebben we nodig 2 pers.... (ik had nog over en gaat de diepvries in)

1 knolselderij

300 gram verse boerenkool (ik heb pittige boerenkool er zit van alles doorheen)

2 knoflooktenen

roomboter

chilipeper naar smaak

peper

1 eetlepel z/a mosterd

klein beetje room 

piccalilly (Kesbeke)

 



Knolselderij in blokjes snijden

roomboter in de pan  knoflook even laten fruiten en de blokjes knolselderij erbij

Ik zet altijd de water koker gelijk aan en overgiet het met kokend water tot het net niet onder staat

Laat maar gaar worden in 20minuten zonder deksel op de pan water verdampt grotendeels en de rest is er voor te pureren

In een pan de boerenkool met een bodempje water 

Koken laten en garen het slinkt flink in.

Heb je een rookworst leg het daar  dan boven op

Er zit zout in rookworst maar we eten niet alleen

En zelf neem ik ook een stukje rookworst vandaag..

Ik heb nog niks binnen wat natrium aangaat .....

Maar dat laat ik aan iedereen zelf over ...speklapjes erbij bakken is ook erg lekker

Als de knolselderij gaar is is het meeste vocht verdampt

Stampen of met de staafmixer een zachte puree maken..

misschien nog wat room erdoor om smeuiger te maken

Lepel zoutarme mosterd erdoor peper ,chilipeper naar smaak

De boerenkool afgieten en erdoor heen stampen

Je kunt het nog even opbakken als het te ver is afgekoeld

Lekker op het bordje leggen ipv jus lepeltje piccalilly erop 

En smullen maar en dit keer het staat op de foto ,heb ik een stukje rookworst genomen

soms moet je zondigen en dat doe ik vandaag

Maar ik zal nooit tegen iemand zeggen ..dat het mag ik laat het aan iedereen zelf over ..

Niks moet!!!

Het was ontzettend lekker en de knolselderij is lekkerder als puree als gedacht bij de boerenkool



Maak een Gratis Website met JouwWeb