Gisteren hebben we boerenkoolstampot gegeten en  we zijn met zijn tweeën 

Zo`n zak gesneden boerenkool is altijd teveel

Heel gezond veel vit C en  A  Calcium en Magnesium  zitten er in  boerenkool

Zonde om het weg te gooien ,ik ga er een fritata van maken 

Altijd lekker als lunch ..

Het is voor 2 pers. , maar ik maak het voor mezelf voor 2 dagen

 


Wat heb je nodig

4 eieren

100 a 150 gram boerenkool

1 spaanse peper

 2 tenen knoflook

1 sjalot 

paar cherrytomaten

1 rondje geitenkaas

1 plak ham in reepjes gesneden

peterselie

peper

paprikapoeder

 1 lepel Italiaans gedroogde kruiden

olijfolie om te bakken

 



ui knoflook en pepertje heel fijn snijden

aanfruiten in de pan met olijfolie

Boerenkool erbij  en schep goed door met ui knoflook en pepertje

laat maar 3 a 5 min. meebakken

ondertussen de eieren kloppen  met de kruiden

Ei over de boerenkool uitschenken

tomaatjes erop leggen bestrooien met peterselie  en de geitenkaas erop verkruimelen

Deksel op de pan  tot het ei gegaard is

En dan genieten van een lekkere lunch  ;veel groente en het vult goed.

Koud is het de volgende dag ook lekker







Maak een Gratis Website met JouwWeb