Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » Zalm uit de oven met spinazie en courgettini

Ik ga deze makkelijke  maaltijd maken die ook vlug klaar is die supergezond is en ook erg lekker

Zorg dat alles klaar staat in 20 minuten staat het op tafel


Zalm (op de huid) ga ik garen in de oven met wat smaaktomaatjes 

Oven voorverwarmen 180 graden

olijfolie in de schaal  daar de zalm en de tomaatjes in

zalm kruiden 

peper uienpoeder

knoflookpoeder

insmeren met wat harissa (is scherp niet teveel)

schaal gaat 20 minuten de oven in 

Ondertussen van courgette courgettine maken met de spirelli

die ga ik op het laatste moment even heet wokken in de olijfolie

Nu de Spinazie


Verse spinazie..lekker supergezond  

Voor 1 persoon

250 gram gewassen spinazie

2 knoflooktenen

1 ui

1 flinke lepel roomkaas

peper

handje pijnboompitten

olijfolie

in een droge koekenpan de pijnboompitten even roosteren

olijfolie in de wok ,knoflook en ui heel fijn snijden

op hoog vuur knoflook  en ui even aanbakken en de spinazie erbij doen goed doorroeren het slinkt vlug

Als de spinazie  geslinkt is, de roomkaas erbij en goed doorroeren en de pijnboompitten erbij

Klaar is deze heerlijke groente


Even vlug de courgettini wokken in olijfolie

Zalm is ook gaar en klaar

We kunnen gaan eten