Witlof ik vind het lekker ,en er is genoeg mee mogelijk.. en KHA of beperkt helemaal goed
vandaag runder-sausijsjes erbij
En je eet je buikje rond en aan koolhydraten krijg je weinig binnen
Wat hebben we nodig voor 2 personen
pond witlof
2 plakjes ham ( 1 plak ham is 0351 g natrium)
geraspte kaas (Emmentaler)
100 ml melk
1 ei
1 lepel crème frache
kerrie poeder
peper
knoflookpoeder
uienpoeder
olijfolie
Witlof ;stronkjes eraf en even wassen
Ik kook de witlof bijna gaar
goed laten uitlekken in de zeef
voor alles te mengen neem ik de staafmixer gaat het wat vlugger
Ik klop het ei met de kruiden
melk erbij en crème frache door elkaar.
handje geraspte kaas er door lepelen
oven voorverwarmen 200 graden
Ovenschaal invetten met olijfolie
Witlof in de schaal ham klein snijden en over de witlof spreiden
Eimengsel erover schudden
en nog wat geraspte kaas erover schudden
En dan kan de schaal de oven in voor 20 minuten..er moet een korstje opliggen
Ondertussen de runderbraadworstjes bakken en wat salade erbij