Witlof ik vind het lekker ,en er is genoeg mee mogelijk.. en KHA of beperkt helemaal goed

vandaag runder-sausijsjes erbij

En je eet je buikje rond en aan koolhydraten krijg je weinig binnen

 

Wat hebben we nodig voor 2 personen

pond witlof

2 plakjes ham  ( 1 plak ham is 0351 g natrium)

geraspte kaas (Emmentaler)

100 ml melk

1 ei

1 lepel crème frache

kerrie poeder

peper

knoflookpoeder

uienpoeder

olijfolie

 


Witlof ;stronkjes eraf en even wassen

Ik kook de witlof bijna gaar

goed laten uitlekken in de zeef

voor alles te mengen  neem ik de staafmixer gaat het wat  vlugger  

Ik klop het ei met de kruiden

melk erbij en crème frache door elkaar.

handje geraspte kaas er door lepelen


oven voorverwarmen 200 graden

Ovenschaal invetten met olijfolie

Witlof in de schaal ham klein snijden en over de witlof spreiden

Eimengsel erover schudden

en nog wat geraspte kaas  erover schudden

En dan kan de schaal de oven in voor 20 minuten..er moet een korstje opliggen

Ondertussen de runderbraadworstjes bakken en wat salade erbij