Ik heb weer eens zin in witlof ,ik vind het een lekkere groente zeker als het uit de oven komt met kaas
Kaas was op en had ik pas in de gaten toen de witlof al op stond ,dan maar een paar plakken brie, lees ik dat er minder zout in zit dan 48 + kaas
Ik kook de witlof altijd even van tevoren bijna gaar ,gaat ook maar even in de oven om de kaas te laten smelten
Ik hoor al mensen denken oei veel brie...maar ik eet deze hele schaal niet leeg ..Ik eet 2 stronkjes ..brie nog geen 25 gram en humus net als boter gesmeerd en geen 100gram
Brie 2 plakjes o.41 gr zout
1 pond witlof
paar plakjes brie
humus
peterselie
peper uit de molen
boter of olie om ovenschaal in te vetten
Witlof ,schoonmaken harde achterkanten er af en wassen
koken tot bijna gaar is
ondertussen de kruiden bij elkaar mengen
Witlof goed uit laten lekker
oven op 180 graden voorverwarmen
ovenschaal invetten de witlof in de ovenschaal
Peper srooien
insmeren met een beetje Humus
Daar bovenop de Brie
De oven in tot de Brie gaat smelten
We gaan lekker smullen van de witlof ,lekker met vlees een stoofpotje
Superlekker
Brie portie 100 gram is 0,5 g natrium