Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » witlof met brie uit de oven

Ik heb weer eens zin in witlof ,ik vind het een lekkere groente zeker als het uit de oven komt met kaas

Kaas was op en had ik pas in de gaten toen de witlof al op stond ,dan maar een paar plakken brie, lees ik dat er minder zout in zit dan 48 + kaas

Ik kook de witlof altijd even van tevoren bijna gaar ,gaat ook maar even in de oven om de kaas te laten smelten


1 pond witlof

half plakje ham ...(ik leg een beetje ham op de witlof voor de smaak,)

paar plakjes brie

1 halve eetlepel kerriepoeder

theelepel uienpoeder

theelepel gedroogde peterselie

theelepel peper

boter om ovenschaal in te vetten


witlof ,schoonmaken harde achterkanten er af en wassen

koken tot bijna gaar is

ondertussen de kruiden bij elkaar mengen

Witlof goed uit laten lekker 

oven op 200 graden voorverwarmen

ovenschaal invetten de witlof in de ovenschaal 

de kruiden eroverheen witlof keren en ook daar de kruiden

ham erop leggen, is geen must ik vind het voor de smaak lekker en leg op elke stronk een reepje ham

daarbovenop de brie

dan kan het de oven in tot de brie gaat smelten

We gaan lekker smullen van de witlof ,ik heb er een tartaartje bij gebakken en nog wat komkomersalade  gemaakt



Brie portie 100 gram is 0,5 g natrium

ham 1 plak    30gram is   0,3 g  natrium;