Venkel is een gezonde groente en het meest word het gegeten in Italië en het is heel gezond weinig  caloriën 

De oude Grieken noemden het al een vermagerings middel

100 gram Venkel bevat

  • Energie: 51 kJ
  • Eiwit: 1 gram
  • Koolhydraten: 2 gram
  • Kalium: 400 mg
  • Natrium : 70 mg
  • Calcium: 70 mg
  • Fosfor: 45 mg
  • IJzer: 1,4 mg
  • vitamine C: 5 mg
  • Caroteen: 0 mg
  • bron Venkel /gezond
  • Ik vond het leuk om dat eens uit te zoeken

Maar goed ik neem ook een Italiaans recept uit Rosa`s Italiaanse keuken

Alleen een beetje aangepast


 1 venkel

Parmezaanse geraspte kaas

Olijfolie 

peterselie 

knoflook

peper

Ik doe bakpapier in mijn schaal blijft de groente niet vastplakken


Van de venkelknol de harde onderkant eraf snijden , het groen van boven eraf snijden die bewaren we  en snijden we fijn om op het laatst erover te strooien

Ik doe de venkel met een scherp mes in plakken snijden 

Eerst 15 minuten koken  tot de venkel gaar is

Venkel afgieten en af laten koelen

oven voorverwarmen op 200 graden


dressing maken;

 

2 tenen knoflook heel fijn snijden 

 half bosje peterselie snijden 

alles bij elkaar in 1 dl olijfolie en met de staafmixer even goed door elkaar mengen.

Dit  doen we over de venkel schenken ...misschien iets teveel ,dressing bewaren  is ook lekker over vis

peper erover strooien en een handje geraspte Parmezaanse kaas erover

En dan de oven in voor ongeveer 25 minuten tot je de Venkel wat bruin ziet worden

 




Beetje anders ik warm de worstjes mee en wat tomaatjes erbij

Lekker met geroosterde asperges