Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » spitskool schotel met bloemkoolnasi

Na een week KHA eten heb je ook wel veel resten  en ik houd niet van weggooien en ga er toch wat van maken

Spitskool die moet op ,veel bloemkool toch  maar eens bloemkoolnasi maken ...twijfel twijfel,ik vind bloemkool lekker heel lekker ,maar als rijst????

 

Maar ik ga het toch vandaag proberen, en kipfilet ,die moet ook gemaakt worden vandaag

ik neem een stuk bloemkool (wil niet teveel maken stel je voor het is niet lekker)

Rasp die met de achterkant van de mandoline

Spaanse peper

knoflookteen

half uitje

zoutarme ketjap 


Beetje olijfolie of wokolie in de wokpan en de knoflook ui peper die fijngesneden is even aanfruiten ketjap erbij  en daarna de bloemkoolrijst

Lekker omscheppen en even lekker laten bakken kruiden trekken goed in

na een paar minuten is deze bloemkoolnasi klaar ,ik ga dan nieuwsgierig  proeven...mmmm dat is lekker.Nu kan ik verder met het gerecht

We zetten deze nasi even aan de kant



Wat doen we nog meer erbij 

 250 gr kipfilet

 250 gr  gesneden spitskool

handje cashewnoten

1 halve ui

2 tenen knoflook

Spaans pepertje

citroensap

kokos

lepel kerrie

koriander

peper

gerookte paprikapoeder

chilipoeder

geraspte kaas


Kipfilet snijden in kleine blokjes kruiden met een flinke hoeveelheid kerrie

gerookte paprika en chilipoeder

Bruin bakken in olijfolie

Oven voorverwarmen  200 graden 

De kipfilet is klaar,

ovenschaal ondertussen invetten

Voor de Spitskool

1 ui 1 teen knoflook halve Spaanse peper uitbakken

spitskool erbij en citroensap, kokosrasp ,flink kerrie massala  er  over schudden

Alles goed doorscheppen en even proeven of het op smaak is

Vuur uit, en koriander en de cashewnoten er door heen scheppen.


in de ovenschaal eerst de bloemkoolnasi

de kipfiletblokjes

daarboven de spitskool

beetje geraspte kaas erover

Emmentaler zit minste zout in

En  zet de schaal voor een minuut of 20 tot een half uur in de oven


ik heb een schaal in tweeën gedeeld 

1 kant met de bloemkoolrijst 

andere kant met gewone witte rijst voor mijn man



superlekker en heel gezond al die groente..ik maakte er nog een klein beetje komkommersalade bij met tomaat,dressing olijfolie ;zoutarme mosterd beetje witte balsamicoazijn en citroensap goede mengen