Na een week KHA eten heb je ook wel veel resten en ik houd niet van weggooien en ga er toch wat van maken
Spitskool die moet op ,veel bloemkool toch maar eens bloemkoolnasi maken ...twijfel twijfel,ik vind bloemkool lekker heel lekker ,maar als rijst????
Maar ik ga het toch vandaag proberen, en kipfilet ,die moet ook gemaakt worden vandaag
ik neem een stuk bloemkool (wil niet teveel maken stel je voor het is niet lekker)
Rasp die met de achterkant van de mandoline
Spaanse peper
knoflookteen
half uitje
zoutarme ketjap
Beetje olijfolie of wokolie in de wokpan en de knoflook ui peper die fijngesneden is even aanfruiten ketjap erbij en daarna de bloemkoolrijst
Lekker omscheppen en even lekker laten bakken kruiden trekken goed in
na een paar minuten is deze bloemkoolnasi klaar ,ik ga dan nieuwsgierig proeven...mmmm dat is lekker.Nu kan ik verder met het gerecht
We zetten deze nasi even aan de kant
Wat doen we nog meer erbij
250 gr kipfilet
250 gr gesneden spitskool
handje cashewnoten
1 halve ui
2 tenen knoflook
Spaans pepertje
citroensap
kokos
lepel kerrie
koriander
peper
gerookte paprikapoeder
chilipoeder
geraspte kaas
Kipfilet snijden in kleine blokjes kruiden met een flinke hoeveelheid kerrie
gerookte paprika en chilipoeder
Bruin bakken in olijfolie
Oven voorverwarmen 200 graden
De kipfilet is klaar,
ovenschaal ondertussen invetten
Voor de Spitskool
1 ui 1 teen knoflook halve Spaanse peper uitbakken
spitskool erbij en citroensap, kokosrasp ,flink kerrie massala er over schudden
Alles goed doorscheppen en even proeven of het op smaak is
Vuur uit, en koriander en de cashewnoten er door heen scheppen.
in de ovenschaal eerst de bloemkoolnasi
de kipfiletblokjes
daarboven de spitskool
beetje geraspte kaas erover
Emmentaler zit minste zout in
En zet de schaal voor een minuut of 20 tot een half uur in de oven
ik heb een schaal in tweeën gedeeld
1 kant met de bloemkoolrijst
andere kant met gewone witte rijst voor mijn man
superlekker en heel gezond al die groente..ik maakte er nog een klein beetje komkommersalade bij met tomaat,dressing olijfolie ;zoutarme mosterd beetje witte balsamicoazijn en citroensap goede mengen