Het is half maart, en onderhand denk ik dat ik voor het laatst spruitjes heb gegeten deze winter.
Ik maak ze nu in een romige saus...mmmmmm
Met een ouderwetse bal gehakt erbij...heerlijk maaltje
1 persoon ...ja alleen voor mij
250 gr. spruitjes
halve ui
2 tenen knoflook
half pakje room
geitenkaas
2 lepels roomkaas (aldi of Lidl)
25 gr roomboter
beetje geraspte kaas (Emmentaler)
chilipeper
nootmuskaat
Spruitjes schoonmaken en halveren
Kook ze een minuut of 10 en dan afgieten
Ondertussen oven voorverwarmen op 180 graden
In een pan roomboter smelten en ui en knoflook aanfruiten
room en kaas erbij en de roomkaas roer alles goed door elkaar,nog niet de geraspte kaas
kruiden erbij.
Spruitjes in een ovenschaal en dan de saus erover nootmuskaat erover en de geraspte kaas
Ongeveer een kwartiertje in de oven
en smullen maar .
Ik had er gehaktballen bij gemaakt zonder paneermeel of broodkruim.
Van tevoren kruiden en er een ei in doen dan een paar uur de koelkast in en dan maak je er makkelijk ballen van
Boter in de pan en langzaam de ballen omdraaien in de pan.
De gehaktballen hebben aan alle kanten een bruin korstje dan vallen ze niet meer uit elkaar kanten .
Kun je het bakken zoals je altijd doet