Het is half maart, en onderhand denk ik dat ik voor het laatst spruitjes heb gegeten deze winter.

Ik maak ze nu in een romige saus...mmmmmm

Met een ouderwetse bal gehakt erbij...heerlijk maaltje

 


 1 persoon ...ja alleen voor mij

250 gr. spruitjes

halve ui 

2 tenen knoflook

half dikke pakje room 

50 gram  Parmezaanse kaas of geitenkaas

2 lepels roomkaas (aldi of Lidl)

25 gr roomboter

beetje geraspte kaas (Emmentaler)

chilipeper

nootmuskaat

                                                                                                                zoutarme aromat (alles naar                                                                                                                          eigen smaak)


Spruitjes schoonmaken  en halveren

Kook ze een minuut of 10 en dan afgieten

Ondertussen oven voorverwarmen op 180 graden

In een pan roomboter smelten en ui en knoflook aanfruiten

room en kaas erbij ook de roomkaas roer alles goed door elkaar,nog niet de geraspte kaas

kruiden erbij.

spruitjes in een ovenschaal en dan de saus erover  nootmuskaat erover en de geraspte kaas

Ongeveer een kwartiertje in de oven

en smullen maar .

Ik had er gehaktballen bij gemaakt zonder paneermeel of broodkruim

Van tevoren kruiden en er een ei in doen dan een paar uur de koelkast in en dan maak je 

er makkelijk ballen van  langzaam omdraaien in de pan.

alle kanten van de gehaktbal een bruin korstje valt het niet meer uit elkaar..Kun je het bakken zoals je altijd doet