Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » paprika`s gevuld met gehakt en champignons

Ik kwam in de koelkast 2 rode paprika`s tegen en een bakje champignons die toch echt op moesten vandaag

In de vriezer ligt nog rundergehakt...dan weet ik wat ik ga maken.

Gevulde paprika`s ...lekker!!!


Wat we nodig hebben voor 2 pers.

2  grote paprika`s

250 gr. rundergehakt

bakje champignons

pijnboompitjes

1 ui

2 tenen knoflook

geraspte kaas

1 lepel tomatenpuree

olijfolie 

                                                                                                              roomboter

kruiden;

zwarte peper

paprikapoeder

gerookte paprikapoeder

1 lepel za-atar

zoutarme aromat

ras el hanout

Van alles een theelepel

 


Ik wil graag dat de paprika`s wat zacht worden daar ga ik mee beginnen

 snijd het kapje eraf zaadlijsten en zaadjes eruit goed spelen

en we zetten ze in een ovenschaal ,doe er een bodempje water in en 

5 minuten op de hoogste stand van de magnetron

 

Rooster de pijnboompitjes even

Ondertussen gehakt kruiden met alle kruiden en rul bakken in de olijfolie

ui en knoflook erbij

even mee laten bakken tot het glazig is.

Doe dit mengsel even op een bord

 

roomboter in de pan en de gesneden champignons bakken

de kapjes van paprika in kleine blokjes snijden en bak mee met de champignons

peper en paprika erover strooien.

Als de champignons gaar zijn gehaktmengsel erbij en een lepel tomatenpuree

Nog even even goed door roeren 

Paprika `s uit de magnetron ,water er uit gooien

Ik doe er alufolie in ..(houd de schaal wat schoner) en er wat olijfolie op

 

oven voorverwarmen op 180 graden

 

 

 

 

 

De paprika`s gaan we vullen met het gehakt champignonmengsel

ook de pijnboompitjes erdoor

geraspte kaas erover 

De schaal voor 20 minuten de oven in 180 graden



Ik heb er nog een lekkere salade bij gemaakt