Muffins met groente en ei nog niet gemaakt deze kha ronde ..Ik heb nog wat pompoensoep  

voor de lunch maar ik wil er nog wat eiwit bij vandaag 

Dat worden muffins met champignons ,spinazie  en paprika

Ze zijn heerlijk ,ik maak er een paar extra voor de volgende dag ,mijn man vind ze ook lekker

die mag mee eten

Neem een silliconen muffinvorm je kunt de eimuffins er dan goed en makkelijk uitdrukken

 

Ik maak er 5 ...kwam zo uit

 5 eieren

150 gram champignons

1 sjalot

2 tenen knoflook

grote hand spinazie 

halve puntpaprika

grove chilipoeder

peper

peterselie 

klein handje geraspte kaas 

olijfolie

 

Oven voorverwarmen op 200 graden

 


Ui en knoflook fijn snijden en aanfruiten in de olijfolie

Champignons in reepjes snijden en erbij doen dan de puntpaprika in ringen erbij

alles even gaar laten worden op het laatst de spinazie erbij en even meewokken tot het geslonken is  kruiden erover .

muffinvorm invetten

 


Vul voor 1/3 met groente anders past het ei niet erop

dan voorzichtig de eieren erboven breken

nog wat geraspte kaas erover

De muffinvorm kan de oven in

als het ei gestold is  na ongeveer 10 a 15 minuten

de temperatuur van de oven uit en de deur op een kier

Laat het zo voor 5 minuten staan dan de muffinvorm eruit ..het zakt dan niet meer in elkaar.

Even af laten koelen en dan kun je ze voorzichtig uit de muffinvorm  drukken 

Ze blijven lang warm en heb je een lekker warm lunchhapje 

je kunt ze goed een dag bewaren in de koelkast