Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » knoflook-Balsamico kipdijen

Kip is altijd lekker ,maar ik wil er toch elke keer een ander smaakje aangeven

Lekker gekruid en goed gaar ...bijna moet het vlees  het van het botje afvallen

dan vind ik het lekker.


Ik ga beginnen met een kruidenmix voor 4 kippendijen

te maken

 

5 grote tenen knoflook

20 peperkorrels (roze peper  zelf  geplukt in Portugal)

2 lepels verse rozemarijn van tak  afgerist

1 lepel citroensap

4 lepels balsamicoazijn

2 lepels olijfolie

2 lepels ketjap


Alles bij elkaar en mixen tot een salsa


 verder met de kip;

Ik hak ze allemaal in tweeën en kruid ze met peper

knoflookpoeder

uienpoeder

kerrie massala 

laat het een half uurtje intrekken

 De kippenbouten rondom bakken in olijfolie

Als het al een mooi kleurtje heeft gieten we de salsa over de kip 

Kip nog eens draaien gas wat lager deksel op de pan en laat het maar een uur tot anderhalf uur zachtjes garen wel af en toe omdraaien

laatst 10 min. de deksel er af.

De kip is klaar en gaar het ruikt lekker we gaan aan tafel

De helft van de kip zet ik aan de kant is klaar voor de volgende keer en gaat de diepvries in