Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Dit is een aanrader voor iedereen ...mjammie wat hebben we lekker gegeten..

De twist komt van de cognac ipv de wodka(die heb ik nooit in huis) brandy is ook goed.

Drinkt hier niemand wodka en de ene keer dat je het nodig heb met koken ,neem ik wel wat anders


voor 2 pers.

3 ons kippendijfilet( kipfilet)        bakje champignons

1 rode puntpaprika 

1 klein blikje tomatenketchup (Delmonte)

2 tenen knoflook

1 ui

 room of creme frache (half pakje

peterselie

1 lepel paprika mix van gewone ,

                                                                                                       gerookte en scherpe paprikapoeder 

                                                                                                          peper   

                                                                                                          1 kopje kippenbouillon   

                                                                                                           paar lepels cognac of wodka

                                                                                                           olijfolie om te bakken

                                                                                        


Boontjes schoongemaakt en beetgaar koken of gaar wat je wilt.

Kipfilet kruiden met de paprikamixpoeder en peper.

Ui en knoflook heel fijn snijden

champignons in plakjes snijden

paprika snijden

Olijfolie in de pan en kipfilet op hoog vuur aanbakken

ui en knoflook erbij en even meebakken

De champignons erbij ..de paprika

alles even goed bakken 

Tomatenpuree erbij en goed er doorheen roeren de cognac of wodka erbij  

Alcohol verdampt dus geen probleem 

Kopje kippenbouillon erbij ..heb je die niet kwart blokje z/a kippenbouillontablet met heet water oplossen

Laat het even pruttelen en inkoken


Op de eerste foto stond room maar in de koelkast bij mij stond een open pot crème frache  die heb ik gebruikt ...(heerlijk hoor)

Houd het op 100 a 150 gr

Die doen we bij het gerecht en goed doorroeren 

Ondertussen zijn mijn boontjes klaar

Die schud ik af .Ik doe ze niet in de saus ..maar houd ze apart

Op mijn bord doe ik eerst de boontjes ( in het water gekookt zonder kruiden..weinig smaak) maar de smaak krijgen ze van de saus.

En over de boontjes komt de saus en dat is lekker beetje peterselie erover 

heerlijk deze romige gekruide saus over de boontjes  ook KHA

Zo lust ik altijd wel boontjes!!