Dit is een aanrader voor iedereen ...mjammie wat hebben we lekker gegeten..
De twist komt van de cognac ipv de wodka(die heb ik nooit in huis) brandy is ook goed.
Drinkt hier niemand wodka en de ene keer dat je het nodig heb met koken ,neem ik wel wat anders
voor 2 pers.
3 ons kippendijfilet( kipfilet) bakje champignons
1 rode puntpaprika
1 klein blikje tomatenketchup (Delmonte)
2 tenen knoflook
1 ui
room of creme frache (half pakje
peterselie
1 lepel paprika mix van gewone ,
gerookte en scherpe paprikapoeder
peper
1 kopje kippenbouillon
paar lepels cognac of wodka
olijfolie om te bakken
Boontjes schoongemaakt en beetgaar koken of gaar wat je wilt.
Kipfilet kruiden met de paprikamixpoeder en peper.
Ui en knoflook heel fijn snijden
champignons in plakjes snijden
paprika snijden
Olijfolie in de pan en kipfilet op hoog vuur aanbakken
ui en knoflook erbij en even meebakken
De champignons erbij ..de paprika
alles even goed bakken
Tomatenpuree erbij en goed er doorheen roeren de cognac of wodka erbij
Alcohol verdampt dus geen probleem
Kopje kippenbouillon erbij ..heb je die niet kwart blokje z/a kippenbouillontablet met heet water oplossen
Laat het even pruttelen en inkoken
Op de eerste foto stond room maar in de koelkast bij mij stond een open pot crème frache die heb ik gebruikt ...(heerlijk hoor)
Houd het op 100 a 150 gr
Die doen we bij het gerecht en goed doorroeren
Ondertussen zijn mijn boontjes klaar
Die schud ik af .Ik doe ze niet in de saus ..maar houd ze apart
Op mijn bord doe ik eerst de boontjes ( in het water gekookt zonder kruiden..weinig smaak) maar de smaak krijgen ze van de saus.
En over de boontjes komt de saus en dat is lekker beetje peterselie erover
heerlijk deze romige gekruide saus over de boontjes ook KHA
Zo lust ik altijd wel boontjes!!