Ik heb zin en wat lekkers..en dat komt goed uit er is nog van alles in de koelkast en
het moet ook nog comfort-food zijn..Ik wil verwend worden door lekkere smaken
Aubergine met gehakt tomatensaus en kaas veel kaas
Wat heb je nodig
1 aubergine paprikapoeder
250 gram gehakt gerookte paprikapoeder 1 ui chilipeper (naar smaak)
2 knoflooktenen zwarte peper uit de molen
handje snoeptomaatjes uienpoeder
olijfolie Basilicum gedroogd 1 mozzarella bol theelepel kaneel
geraspte kaas Provinciale kruiden gedroogd
1 blik tomaten
1 blik tomatenpuree Delmonte
2 lepels rode wijnazijn
eerst de gehaktsaus maken
ui en knoflook fijn snijden
Gehakt bakken in de olijfolie ...ui en knoflook erbij even mee laten bakken
tomatenpuree erbij en het blik tomaten goed doorroeren en nu de kruiden erbij en de wijn azijn
Even proeven en naar wens kruiden bij doen
Deksel op de pan en laat maar een half uurtje pruttelen
Ondertussen de aubergine plakken bakken
Koekenpan en flinke laag olijfolie in de pan
van de aubergine de kontjes en zijkant afsnijden en plakken snijden
Bakken in de hete olijfolie tot ze bruin zijn
kruiden met knoflookpoeder en peper
Ovenschaal invetten
en de oven op 170 graden
Saus is klaar de aubergine plakken zijn klaar dan gaan we alles in de ovenschaal doen
Ik doe eerst wat saus in de ovenschaal en dan de plakken aubergine
leg er wat doormidden gesneden smaaktomaatjes op en wat geraspte kaas
Dan weer opnieuw beginnen tot alles op is bovenlaag de gehaktsausn
Daar leggen we weer geraspte kaas op en de mozzarella plakken
schaal kan nu de oven in
na een half uur is het klaar en kunnen we gaan eten.
Lekker comfort-food mmmm
Het is geen Moussaka er zijn geen aardappelen in en geen bechamelsaus
Maar de basis is hetzelfde