Ik heb zin en wat lekkers..en dat komt goed uit er is nog van alles in de koelkast en 

het moet ook nog comfort-food zijn..Ik wil verwend worden door lekkere smaken

Aubergine met  gehakt tomatensaus en kaas veel kaas

Wat heb je nodig


1 aubergine                                                                                              paprikapoeder

 250 gram gehakt                                                                                   gerookte paprikapoeder           1 ui                                                                                                               chilipeper (naar smaak)

2 knoflooktenen                                                                                        zwarte peper uit de molen

handje snoeptomaatjes                                                                         uienpoeder

olijfolie                                                                                                       Basilicum gedroogd                    1 mozzarella bol                                                                                        theelepel  kaneel

geraspte kaas                                                                                         Provinciale kruiden gedroogd

 1 blik tomaten

1 blik tomatenpuree Delmonte

2 lepels rode wijnazijn

 



eerst de gehaktsaus maken 

ui en knoflook fijn snijden 

Gehakt bakken in de olijfolie ...ui en knoflook erbij even mee laten bakken

tomatenpuree erbij en het blik tomaten goed doorroeren en nu de kruiden erbij en de wijn azijn

Even proeven en naar wens kruiden bij doen

Deksel op de pan  en laat maar een half uurtje pruttelen

 

Ondertussen de aubergine plakken bakken

Koekenpan en flinke laag olijfolie in de pan

van de aubergine  de kontjes en zijkant afsnijden en plakken snijden 

Bakken in de hete olijfolie tot ze bruin zijn 

kruiden met knoflookpoeder en peper

Ovenschaal invetten 

 en de oven op 170 graden



Saus is klaar de aubergine plakken zijn klaar  dan gaan we alles in de ovenschaal doen

Ik doe eerst wat saus in de ovenschaal en dan de plakken aubergine

leg er wat doormidden gesneden  smaaktomaatjes op en wat geraspte kaas

Dan weer opnieuw beginnen tot alles op is bovenlaag de gehaktsausn

Daar leggen we weer geraspte kaas op en de mozzarella plakken 

 schaal kan nu de oven in  

na een half uur is het klaar en kunnen we gaan eten.

Lekker comfort-food   mmmm

Het is geen Moussaka er zijn geen aardappelen in  en  geen bechamelsaus

Maar de basis  is hetzelfde