Dit is een experimentje grillworst maken..als het geslaagt is kan ik dat vaker maken

..weer eens iets anders als alleen maar rosbief.

Ik deed het idee op bij een koolhydraatarme site.

Lekker bij de borrel ,voor op de tapasplank of eet het bij je diner of lunch

Ik heb er voor kipdijgehakt  gekocht van de Aldi ...zitten geen kruiden in 

Alles moet je er zelf in doen naar smaak 

Bij de meeste recepten staat kaas erin of smeerkaas...Wij vinden het niet lekker.

In Spanje hebben we er ons aan tegen gegeten ,er zat overal kaas in...in de knakworsten,de  kiprollades

idd. ook de grillworsten.  vleeswaren. overal kaas in.en dan natuurlijk niet de lekkerste kazen.

Maar vind je het wel lekker kun je  er gewoon  blokjes kaas door heen draaien


3 ons kipdijgehakt

1 grote teen knoflook (kleinsnijden

theelepel gerookte paprikapoeder

theelepel zwarte peper

theelepel  scherpe paprikapoeder

1 theelepel oregano

1 theelepel basilicum

1 theelepel nootmuskaat

                                                                                  1 theelepel uienpoeder

                                                                                  1 theelepel harissa

                                                                                  2 theelepels Italiaanse kruidenmix van                                                                                                       Versteegen

                                                                                    1 eetlepel tomatenpuree

                                                                                     1 dessertlepel citroensap

                                                                                     1 a 2 lepels olijfolie                                                                          


Magnetronfolie heb je nodig ...geen huishoudfolie . magnetronfolie  is hittebestendig

Heb je het in huis een rieten  matje zie foto of sushimatje...rolt makkelijker

 handig een staafmixer of keukenmachine 

grote pan


De kruiden allemaal bij elkaar doen en goed door elkaar mengen

Kipgehakt in een schaal en het kruidenmengsel erbij

Ik prak het eerst met een vork wat licht door elkaar en dan gaat de staafmixer erdoorheen

De structuur word dan heel anders  en daarna nog een keer even goed met de handen kneden

magnetronfolie uitrollen  .

Ik merkte al gauw dat het te groot werd voor  1 worst want dan past het niet meer in de pan.

Een gedeelte weer in de schaal gedaan ....daar deed ik een lepel pindakaas doorheen en een heel klein scheutje ketjap

Als we toch aan het uitproberen zijn dan maar goed uitproberen ...Deze worst word kleiner de "snackworst"

Het gehaktmengsel ga je nu stevig oprollen ,ik neem het matje er even voor ;drukt steviger aan en het oprollen word verder vergemakkelijkt.

De rollen gaan nu voor een uurtje de koeling in kruiden kunnen nog even intrekken

 



Na dat uurtje pan water opzetten en het water eerst 

vuur klein zetten en de worsten het water in ...(je ziet de ene worst is nog net te groot)

leg er een bord op zodat de worsten niet boven komen drijven houd het water in de gaten mag niet meer gaan koken

laat het zo een uurtje opstaan.



Na een uur worsten uit de pan ,plastic eraf en een uurtje de koelkast in...ze blijven dan langer houdbaar las ik ergens

 


Ik ga de worsten nog even grillen  

maak van olijfolie en paprikapoeder een mix  rol daar de worsten doorheen en dan de oven in 

Ze krijgen nu een mooie kleurtje..

En nu af laten koelen 

Ik kan niet wachten om te proeven


Alle twee geproefd en de voorkeur gaat uit naar de worst met pindakaas

Ze zijn alle twee lekker pittig er valt nog wat aan te verbeteren ..Volgende keer wil toch iets dikkere worsten maken..Nog een andere kruidenmelange...Maar voor een eerste keer geslaagd

En ze passen ook nog in een KHA dieet