Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » gewokte peulen met puntpaprika

Peultjes; ik vind het een lekkere groente  meestal traditioneel met worteltjes

Maar vandaag wokken met paprika en bleekselderij 

Echt kha is deze groente niet ...maar ik hou van veel variatie  in groente

En het belangrijkste is het moet lekker zijn ;

 

Wat heb je nodig voor 2 pers.

250 gr peultjes

1 rode puntpaprika

2 stengels bleekselderij

2 tenen knoflook

1 Spaans pepertje

2 lenteuitjes

mespunt gemberpoeder

mespunt  uien poeder

peper

sesamzaadjes

sesamolie

 

Peultjes schoonmaken (puntjes eventuele draden) en wassen

Paprika wassen ,zaden verwijderen en een stukjes snijden

Bleekselderij wassen onderkant af snijden ringetjes snijden 

knoflook heel fijn snijden evenals het pepertje ..eventueel zaadjes weggooien 

lente ui snijden

In de wokpan  lekkere scheut sesamolie  even op hoog vuur

knoflook met pepertje aan fruiten vuur zachter

bleekselderij erbij en de paprika...goed omschudden tijdens het wokken de olie komt dan overal...laat deze groente wat zacht worden voor je de peulen   erbij doet ..ze zijn vlug gaar

kruiden erbij

Peulen goed door alles heen roeren  eventueel nog wat sesamolie erbij

Peulen moeten we knapperig blijven zijn ze het lekkerst,de lente ui erbij en de sesamzaadjes er over schudden. En klaar is je groente gerecht 

EET SMAKELIJK 



Wij aten er runderstoof bij en knolselderijpuree waar ik peterselie en lenteui doorheen had geschept