Ik heb echt zo`n zin in totaal wat anders, en of het helemaal KHB is weet ik niet ,maar het was wel superlekker en dat is het belangrijkste ...maar dan eet je er eigenlijk weer te veel van .

Ik heb er bloemkool-nasi bij gemaakt voor mezelf, voor mijn man echte nasi.

Ik  begin met de saus kun je uren van tevoren maken zijn de smaken ingetrokken.


Voor de saus (2 pers)

2 grote tenen knoflook

1 sjalot

Spaans pepertje

gember ( ik had geen gember in huis maar wel bolletjes daar heb ik er 3 van genomen)

pakje tomatenpulp

of blik tomaten 

scheutje azijn

 heel klein beetje gembersiroop

kwart stukje z/a  bouillonblokje

olijfolie om te bakken


Knoflook ,ui en peper heel fijn snijden en fruiten in de olijfolie

gember heel fijn snijden en mee laten bakken tot alles zacht is. 

tomaten pulp erbij en even goed in laten koken ,Dat doe je op hoog vuur en blijven roeren

ik wil het niet aanmaken met maizena we willen wel een dikke saus.

Azijn erbij op smaak (zoetzure gembersaus)

z/a bouillonblokje (kwart is genoeg)

Als de saus op smaak is  en dik genoeg doe ik even de staafmixer er doorheen ,ik wil hier een gladde saus bij...en hij is lekker...is hij niet pittig genoeg, wat sambal toevoegen of peper


De saus is klaar dan gaan we verder met de omelet.


 We eten vegetarisch vandaag

voor 2 pers.

6 eieren

scheutje melk

handje champignons

halve rode paprika

stukje prei 

knoflook

tauge

                                                                                                           lente uitjes

                                                                                                            olijfolie om te bakken


Alle groente klein of in reepjes snijden

aanfruiten in olijfolie nog niet de tauge en de lenteui

ondertussen de eieren kloppen met wat melk en kruiden  peper paprikapoeder

ei kruiden van Verstegen bv.

Is de groente bijna klaar de tauge erbij en dan het eiermengsel

Het is veel ei dus langzaam ook het vloeibare gedeelte van het ei omscheppen continu tot het een massa is en een omelet

Omelet omklappen tot de helft in een schaal doen en de saus erover ...lenteuitjes erop en klaar is deze heerlijke  Foe yong hai