Ik heb echt zo`n zin in totaal wat anders, en of het helemaal KHB is weet ik niet ,maar het was wel superlekker en dat is het belangrijkste ...maar dan eet je er eigenlijk weer te veel van .
Ik heb er bloemkool-nasi bij gemaakt voor mezelf, voor mijn man echte nasi.
Ik begin met de saus kun je uren van tevoren maken zijn de smaken ingetrokken.
Voor de saus (2 pers)
2 grote tenen knoflook
1 sjalot
Spaans pepertje
gember ( ik had geen gember in huis maar wel bolletjes daar heb ik er 3 van genomen)
pakje tomatenpulp
of blik tomaten
scheutje azijn
heel klein beetje gembersiroop
kwart stukje z/a bouillonblokje
olijfolie om te bakken
Knoflook ,ui en peper heel fijn snijden en fruiten in de olijfolie
gember heel fijn snijden en mee laten bakken tot alles zacht is.
tomaten pulp erbij en even goed in laten koken ,Dat doe je op hoog vuur en blijven roeren
ik wil het niet aanmaken met maizena we willen wel een dikke saus.
Azijn erbij op smaak (zoetzure gembersaus)
z/a bouillonblokje (kwart is genoeg)
Als de saus op smaak is en dik genoeg doe ik even de staafmixer er doorheen ,ik wil hier een gladde saus bij...en hij is lekker...is hij niet pittig genoeg, wat sambal toevoegen of peper
De saus is klaar dan gaan we verder met de omelet.
We eten vegetarisch vandaag
voor 2 pers.
6 eieren
scheutje melk
handje champignons
halve rode paprika
stukje prei
knoflook
tauge
lente uitjes
olijfolie om te bakken
Alle groente klein of in reepjes snijden
aanfruiten in olijfolie nog niet de tauge en de lenteui
ondertussen de eieren kloppen met wat melk en kruiden peper paprikapoeder
ei kruiden van Verstegen bv.
Is de groente bijna klaar de tauge erbij en dan het eiermengsel
Het is veel ei dus langzaam ook het vloeibare gedeelte van het ei omscheppen continu tot het een massa is en een omelet
Omelet omklappen tot de helft in een schaal doen en de saus erover ...lenteuitjes erop en klaar is deze heerlijke Foe yong hai