Na de vakantie zijn er toch veel extra kg`s bijgekomen...ik vind alles ook lekker en daarom nu even op de gezonde tour .Groente fruit en peulvruchten
Wat ga ik maken ;
Groente met een kaassaus geraspte kaas erover en ik heb kipkluifjes die ook in de oven worden gebakken
Wat heb ik nodig ...ik maak dit altijd voor 1 persoon
broccoli
100 gr champignons
halve rode paprika
stukje ui
olijfolie
Voor de kaassaus
25 gram roomboter
1 klein lepeltje bloem
klein beetje kookroom
kookvocht van de broccoli
75 gr geraspte kaas Emmentale (minste zout)
peper naar smaak
zoutarme aromat
Broccoli in kleine roosjes snijden wassen en even 5 minuten koken
vang het kookvocht op voor de saus...waarom zouden we het vitaminewater weggooien is zo een lekkere groentebouillon
Champignons ui en paprika in reepjes snijden even bakken in de olijfolie
broccoli er bij
ovenschaal invetten en de groente erin
Ondertussen een kaassaus maken
roomboter laten smelten en deed er een klein lepeltje bloem in goed doorroeren en wat room erbij schudden op laag vuur goed door elkaar mengen.
Is alles opgelost bouillon toevoegen tot je en mooie dikke gladde massa heb
dan de geraspte kaas er door heen ,roeren tot het opgelost is en er een mooie dikke saus ontstaan is.
Dit over de groente schenken
Geraspte kaas erover en 25 minuten in de voorverwarmde oven plaatsen 200 graden
mijn kippenkluifjes staan al een half uur in de oven die is al lekker warm