Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Boerenkoolstampot 

Ik eet nu khb en wil de aardappelen vervangen door knolselderij puree

Nu heb ik dat al vaker gemaakt en we vinden het allebei  erg lekker

Dan nu maar eens met boerenkool


Wat hebben we nodig 2 pers.... (ik had nog over en gaat de diepvries in)

1 knolselderij

300 gram verse boerenkool 

1 rode paprika 

1 spaanse peper

2 knoflooktenen

roomboter

chilipeper naar smaak

peper

1 eetlepel z/a mosterd

klein beetje room 

piccalilly (Kesbeke)

 



Knolselderij in blokjes snijden

roomboter in de pan  knoflook even laten fruiten en de blokjes knolselderij erbij

Ik zet altijd de water koker gelijk aan en overgiet het met kokend water tot het net niet onder staat

Laat maar gaar worden in 20 minuten zonder deksel op de pan water verdampt grotendeels en de rest is er voor te pureren.

In een pan de boerenkool met een bodempje water  doe er de klein gesneden paprika en de peper gesneden erbij.

Koken laten en garen het slinkt flink in

speklapjes erbij bakken is ook erg lekker.

 

Als de knolselderij gaar is is het meeste vocht verdampt

Stampen of met de staafmixer een zachte puree maken..

misschien nog wat room erdoor om smeuiger te maken

Lepel zoutarme mosterd erdoor peper ,chilipeper naar smaak

De boerenkool afgieten en erdoor heen stampen

Je kunt het nog even opbakken als het te ver is afgekoeld

Lekker op het bordje leggen  jus ,lepeltje piccalilly erop 

En smullen maar en dit keer het staat op de foto ,heb ik een stukje rookworst genomen

soms moet je zondigen en dat doe ik vandaag

Maar ik zal nooit tegen iemand zeggen ..dat het mag ik laat het aan iedereen zelf over ..

Niks moet!!!

Het was ontzettend lekker en de knolselderij is lekkerder als puree als aardappelpuree bij de boerenkool.




Maak jouw eigen website met JouwWeb