Bloemkoolrijst 

Je komt het overal tegen in de recepten van KHA maaltijden 

Het heeft bij mij heel lang geduurd voor ik dit eens ging maken 

Twijfelde echt ,want ik heb bij bloemkool  de smaak en de lucht en alles wat bij bloemkool 

hoort

Maar toch eens geprobeerd , eerst als nasi daarna als "witte rijst"

En ik ben verbaasd van mezelf dat ik het zo lekker vind .


Hoe gaan we het maken

 1 bloemkool

1 schaal

1 mandeline rasp (komkomerschaaf)

of keukenmachine

 

Al het groen halen we van de bloemkool

snij in grove stukken  en dan raspen of in de machine 

mooie korrelstructuur

 



zo is de bloemkool nog rauw en je gaat het even roerbakken

voor witte rijst 

olijfolie in de wok ui en knoflook fijn gesnipperd even laten fruiten op niet te hoog vuur

bloemkoolrijst erbij ,even strooien met de peperbus 

paar minuten mee wokken en dan is het klaar

Zo heb je de basis waar je verder uit kan werken


Als nasi ;

ui en knoflook en pepertje in de wok fruiten in olijfolie of wokolie

En dan kan er prei bij alles wat je lekker vind.

 wat z/a ketjap ..ook wat sambal kan er bij naar smaak en dan allemaal lekkere gerechten erbij wat je zoal eet met nasi..lekker met sate en pindasaus...bv


 

Italiaans;

 

bloemkoolrijst zoals basis

wat klein lepeltje tapenade erbij

met champignonroomsaus en een varkensfiletlapje en salade