Bloemkoolrijst
Je komt het overal tegen in de recepten van KHA maaltijden
Het heeft bij mij heel lang geduurd voor ik dit eens ging maken
Twijfelde echt ,want ik heb bij bloemkool de smaak en de lucht en alles wat bij bloemkool
hoort
Maar toch eens geprobeerd , eerst als nasi daarna als "witte rijst"
En ik ben verbaasd van mezelf dat ik het zo lekker vind .
Hoe gaan we het maken
1 bloemkool
1 schaal
1 mandeline rasp (komkomerschaaf)
of keukenmachine
Al het groen halen we van de bloemkool
snij in grove stukken en dan raspen of in de machine
mooie korrelstructuur
zo is de bloemkool nog rauw en je gaat het even roerbakken
voor witte rijst
olijfolie in de wok ui en knoflook fijn gesnipperd even laten fruiten op niet te hoog vuur
bloemkoolrijst erbij ,even strooien met de peperbus
paar minuten mee wokken en dan is het klaar
Zo heb je de basis waar je verder uit kan werken
Als nasi ;
ui en knoflook en pepertje in de wok fruiten in olijfolie of wokolie
En dan kan er prei bij alles wat je lekker vind.
wat z/a ketjap ..ook wat sambal kan er bij naar smaak en dan allemaal lekkere gerechten erbij wat je zoal eet met nasi..lekker met sate en pindasaus...bv.
Italiaans;
bloemkoolrijst zoals basis
wat klein lepeltje tapenade erbij
met champignonroomsaus en een varkensfiletlapje en salade