Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » Bloemkoolpuree met spinazie

Ik heb stoofvlees..en dat smaakt overal bij en khb ook natuurlijk bij bloemkoolpuree

Bloemkool is vrij neutraal van smaak ,je kunt er veel mee maken

natuurlijk de traditionele manier ...koken en met een maizenapapje

als bloemrijst

Nu als puree ...en het is lekker hoor

Lekkerder als aardappelpuree

Ik wilde het niet opschrijven ..vond het zo gewoontjes  maar na een paar happen had ik er spijt van 

Dan toch maar mijn bordje waar al een paar happen van gegeten zijn


halve bloemkool 1 persoon  (ik had nog over)

1.5 ons of naar smaak verse spinazie

1 uitje

2 tenen knoflook

half bakje mascarpone

scheutje kookroom 

peper

 kerrie massala

chilisnippers

olijfolie

 

Bloemkool in roosjes en koken zoals je gewend ben 

Bloemkool door de keukenmachine of staafmixer

Olijfolie in de wok en knoflook en ui heel fijn gesneden even bakken hierbij de spinazie

wokken tot spinazie geslonken is

 

In een pan de mascarpone met wat kookroom opzetten tot kaas gesmolten is 

kruiden er bij naar smaak..lekker veel kerrie

bloemkool er door heen lepelen en goed mengen

Op het laatst de spinazie er door scheppen

 

even doorwarmen en opscheppen en eten maar ..je staat verbaasd het is heerlijk

ik denk niet dat het uitmaakt wat voor vlees je erbij eet.