Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » Bloemkool met gehaktballetjes in tomatensaus

Bloemkool altijd lekker maar op deze manier met de mozzarellakaas erover is mmmmm

ook met lekker gekruide Italiaanse gehaktballetjes

eerst de gehaktballetjes 

250 gr gehakt gemengd of rundergehakt

1 ei

 paneermeel khb ...(kha weg laten)

ui

kleine Spaanse peper

1 eetlepel  Italiaanse . gedroogde kruiden Versteegen Sicilië

peper

paprikapoeder

uienpoeder

knoflookpoeder   alles naar eigen smaak

 2 theelepels  zoutarme mosterd

lepel donkere balsamico-azijn

Door elkaar mengen  even een half uurtje in de koelkast zetten kan het op smaak komen

 


 

 

In de pan ligt een pond aan balletjes ik vries de helft in

balletjes draaien en bakken in olijfolie


 

Ondertussen van de bloemkool roosjes

snijden en even koken ..beetgaar

ovenschaal invetten en de roosjes erin

 


Ondertussen tomatensaus maken  van

olijfolie 

ui

2 tenen  knoflook

1 klein blikje tomatenpuree(Delmonte is zoutarm)

pakje gezeefde tomaten of blik tomaten

peper

balsamico-azijn

lepel roomkaas 

Olijfolie in de pan en ui en knoflook aanfruiten

tomatenpuree erbij en gezeefde tomaten goed doorroeren de rest erbij even door 

laten koken

verse kruiden als je ze in huis heb zoals lavas ,basilicum  en peterselie 

kun je die op het laatst door de saus doen

Volgende keer heb ik die vast in huis ....maar nu maar een paar dagen thuis en niet alles gekocht

Oven voorverwarmen  200 graden 


 

 

Gehaktballetjes bij de bloemkool 

tomatensaus erover

 


 

 

Mozzarellakaas erover ik heb geraspte  mozzarellakaas

,maar je kunt natuurlijk ook een bolletje mozzarellakaas erover scheuren

 

Schaal in de oven plaatsen ongeveer een kwartiertje,  kaas moet helemaal gesmolten zijn

Lekker genieten van de maaltijd met een salade erbij...ook lekker met pasta  voor degene die niet kha eet de rest van de familie of  voor de partner