Home; zoutarme recepten » KHA.deel 2 beperkt » Bloemkool met een dakje

Bloemkool ...je lust het ,en er zijn veel mensen die zeggen behhh

Ik vind het heerlijk,mijn man niet ,dus een grote bloemkool voor mij alleen

Alhoewel als ik bloemkoolburgers maak eet hij ze wel (smile).

Je kunt er veel lekkere gerechten van bloemkool  maken ,ik vind het niet erg.

Vandaag had ik zin in bloemkool uit de oven met een sausje en mozzarella


Wat heb je nodig voor 1 pers.

bloemkool

1 ui

1 grote tomaat

2 tenen  knoflook

1 klein blikje tomatenpuree (Delmonte)

halve bol mozzarella

balsamicoazijn

peper 

Italiaanse gedroogde kruiden

olijfolie



Bloemkool zoveel je nodig heb in roosjes snijden ,wassen en een minuut of 10 koken

 

Olijfolie in een pan  ui en knoflook fijn snijden en aanfruiten

tomaat in blokjes snijden, en ook in de pan laat maar helemaal zacht worden

blikje tomatenpuree erbij  de kruiden en een scheutje balsamico-azijn

laat een kwartiertje pruttelen.

Ovenschaal invetten

Oven voorverwarmen 200 graden

Bloemkool afgieten en in de ovenschaal 

tomaten ui prutje erop leggen 

mozzarella plakjes er bovenop

en voor 20 minuten de oven in  

Lekker met een biefstuk tartaartje en een salade

Of het lekker is ??? Ja het kan bijna niet anders met dit dakje op de bloemkool.

Er was niks meer over. Opperdepop!