Bloemkool ...je lust het ,en er zijn veel mensen die zeggen behhh
Ik vind het heerlijk,mijn man niet ,dus een grote bloemkool voor mij alleen
Alhoewel als ik bloemkoolburgers maak eet hij ze wel (smile).
Je kunt er veel lekkere gerechten van bloemkool maken ,ik vind het niet erg.
Vandaag had ik zin in bloemkool uit de oven met een sausje en mozzarella
Wat heb je nodig voor 1 pers.
bloemkool
1 ui
1 grote tomaat
2 tenen knoflook
1 klein blikje tomatenpuree (Delmonte)
halve bol mozzarella
balsamicoazijn
peper
Italiaanse gedroogde kruiden
olijfolie
Bloemkool zoveel je nodig heb in roosjes snijden ,wassen en een minuut of 10 koken
Olijfolie in een pan ui en knoflook fijn snijden en aanfruiten
tomaat in blokjes snijden, en ook in de pan laat maar helemaal zacht worden
blikje tomatenpuree erbij de kruiden en een scheutje balsamico-azijn
laat een kwartiertje pruttelen.
Ovenschaal invetten
Oven voorverwarmen 200 graden
Bloemkool afgieten en in de ovenschaal
tomaten ui prutje erop leggen
mozzarella plakjes er bovenop
en voor 20 minuten de oven in
Lekker met een biefstuk tartaartje en een salade
Of het lekker is ??? Ja het kan bijna niet anders met dit dakje op de bloemkool.
Er was niks meer over. Opperdepop!