Home; zoutarme recepten » Italiaans » Risotto met champignons

Ik had wat in mijn hoofd wat ik voor vandaag zou gaan koken ..

Kipkluifjes, Italiaans gekruid met tomaatjes en paprika uit de oven en risotto erbij met champignons

De kip had ik in de oven en nu nog risotto maken ..alleen die had ik niet in huis maar wel 

kritharaki (orzo) Dat is een op rijst lijkende pasta ..Daar kun je heel goed risotto van maken 

Dat ga ik doen

Wat heb je nodig voor 2 pers.

200 gr risotto of orzo

1 bakje champignons

1 kleine ui

2 tenen knoflook

flinke lepel crème frache 

Parmezaanse kaas 

roomboter

1 l bouillon of z/a kipbouillontablet oplossen in kokend water

spinazie 

peper

persillade

 

Ongeveer 20 minuten  en dan is dit gerecht klaar

ui knoflook snipperen 

champignon in plakjes snijden

roomboter in de pan en de champignons langzaam laten bakken

 

knoflook en ui erbij even mee bakken

de rijst of orzo in de pan even goed doorroeren door de champignons ui mengsel

peper erbij en de kruiden die je lekker vind

Bouillon erbij schenken tot alles onder staat

Even door laten koken en blijven roeren

Staat het bijna droog.. langzaam weer bouillon erbij schenken

Goed in de gaten blijven  houden dit gerecht mag iets vochtig zijn niet kleddernat 

even nog vlug  wat spinazie roerbakken

Als de risotto gaar is de crème frache  en geraspte kaas er door scheppen de spinazie erboven op leggen 

 

Dit is wel hèèl lekker het is romig ...en je moet je echt beheersen om niet veel te veel te eten