4 ons scholvisfilet (2 mooie moten)
1 bos worteltjes
aardappels zoveel je nodige heb
rucola
roomboter voor de wortels te bakken en de vis
olijfolie mengen met de roomboter voor de vis
honing
1 zoutarme groente tablet
peterselie
bloem
peper
zoutarme aromat
citroensap
melk
nootmuskaat
zoutarme mosterd
geraspte kaas
Aardappels schillen wortels schoonmaken ,ik laat er een groen stukje aanzitten ;leuk voor de kleur.
Vis spoelen en goed droog deppen,vis zetten we even aan de kant die zijn in 4 min . bakken klaar.
Roomboter in de koekenpan en als het uitgebruist is worteltjes in de pan ,goed omroeren door de boter
1 klein glaasje water toevoegen goed door laten koken z/a groente bouillontablet erbij en een dessertlepel honing
Deksel op de pan en zo 7 min a 10 min laten bakken om en om roeren,het mag niet droog komen te staan ,laatste minuten als de wortels bijna gaar zijn hoog vuur en bakken...Pas op voor verbranden van de wortels.
Ondertussen aardappels schillen en gaar koken
Vis gaan we kruiden met peper en zoutarme aromat en ciroensap
Bloem strooien op een bord en de visfilets er doorheen halen,dun laagje is meer als genoeg.
Roomboter en olijfolie in grote pan samen laten smelten en uit laten bruisen ,en dan de visfilets erin bakken ,het vuur wat zachter
Roomboter voor de smaak ,en olijfolie voor het korstje.
Aardappelpuree gaan we maken van de gare aardappels
Met melk, peper,nootmuskaat, zoutarme mosterd en wat geraspte kaas maken we een smeuige aardappelpuree
En dan op het laatste moment de knapperige rucola erdoor heen scheppen
Als alles gaar en klaar is gaan we lekker eten
Ik strooi er nog wat verse peterselie over..
Goede verantwoorde gezonde maaltijd is het geworden
EET SMAKELIJK!!!