Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Ik was op de markt en nu ben ik weer verwend met al de vis uit het zuiden ,maar scholfilet zag ik daar niet en dat wilde ik vandaag maken.

Worteltjes erbij (gekaramaliseerd ) lekker je mist geen zout

en aardappelpuree waar ik rucola doorheen roer

supergezond maaltje.

4 ons scholvisfilet (2 mooie moten)

1 bos worteltjes

aardappels zoveel je nodige heb

rucola

roomboter voor de wortels te bakken en de vis

olijfolie mengen met de roomboter voor de vis

honing

1 zoutarme groente tablet

peterselie

bloem 

peper 

zoutarme aromat

citroensap

melk

nootmuskaat 

zoutarme mosterd

geraspte kaas

Aardappels schillen wortels schoonmaken ,ik laat er een groen stukje aanzitten ;leuk voor de kleur.

Vis spoelen en goed droog deppen,vis zetten we even aan de kant die zijn in 4 min . bakken klaar.

Roomboter in de koekenpan en als het uitgebruist is worteltjes in de pan ,goed omroeren door de boter

1 klein glaasje water toevoegen goed door laten koken z/a groente bouillontablet erbij en een dessertlepel honing 

Deksel op de pan en zo 7 min a 10 min laten bakken om en om roeren,het mag niet droog komen te staan ,laatste minuten als de wortels bijna gaar zijn hoog vuur en bakken...Pas op voor verbranden van de wortels.

Ondertussen aardappels schillen  en gaar koken 

 

Vis gaan we kruiden met peper en zoutarme  aromat en ciroensap

Bloem strooien op een bord en de visfilets er  doorheen halen,dun laagje is meer als genoeg.

Roomboter en olijfolie in grote pan samen laten smelten en uit laten bruisen ,en dan de visfilets erin bakken ,het vuur wat zachter

Roomboter voor de smaak ,en olijfolie voor het korstje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aardappelpuree gaan we maken van de gare aardappels

Met melk, peper,nootmuskaat, zoutarme mosterd en wat geraspte kaas maken we een smeuige aardappelpuree

En dan op het laatste moment de knapperige rucola erdoor heen scheppen

Als alles gaar en klaar is gaan we lekker eten

Ik strooi er nog wat verse peterselie over..

Goede verantwoorde gezonde maaltijd is het geworden

                                                                      EET SMAKELIJK!!!