Stifado ;je kunt het maken van rundvlees ook  konijn is heel geschikt voor dit gerecht

Maar vandaag van rundvlees

Het is heerlijk gekruid vlees lekker laten pruttelen en wij vinden het lekkerst als het nog een nachtje heeft gestaan.

Alle kruiden zijn dan lekker in het vlees getrokken.

 

Stifado ; 2 pers.

 1 pond rundvlees in dobbelsteentjes gesneden

  1 pond uien grof gesneden

2 tenen knoflook,

1 kaneelstokje 

blikje tomatenpuree 

1 blik tomaten

1 natriumarm bouillontablet

glas rode wijn

peterselie en

fetakaas (optioneel )

peper,

paprikapoeder ,

1 theelepel gerookte paprikapoeder

Ras el Hanout

olijfolie

 1 theelepel thym

1 theelepel gemalen komijn

10 sjalotjes ,laatste half uur pas in de pan doen

heel of gehalveerd.

 

zoutgehalte FETA is in 100 g  1.116 mg   ...streng zoutarm kun je dit laten vervallen zoutarm kun je een paar blokjes nemen

 

Olijfolie in de pan, paprikapoeder peper en Ras el hanout  over de   dobbelsteentjes vlees

strooien,

 Vlees aanbakken uien en knoflook toevoegen als vlees al goed bruin is

Tomatenpuree en rode wijn erbij wat water en de bouillontablet.

Tot vlees bijna onder staat en het  kaneelstaafje toevoegen 

Een paar uur laten pruttelen tot het gaar is

Regelmatig vlees omscheppen,is het bijna droog nog wat rode wijn bij schudden.

laatste half  uur de sjalotjes toevoegen .

Proeven of stifado goed is anders wat bijkruiden met peper  en Ras el Hanout kaneelstaafje eruit nemen

Fetakaas  en de peterselie over de stifado

opdienen met een pasta en salade    

mmmm smullen maar van dit heerlijk gekruide gerecht