Eèn van de bekendste gerechten uit de Griekse keuken een souvlaki

Ik maak ze ook vandaag van kipdijfilet ,lang laten marineren en daarna de BBQ op

Tuurlijk met een  tzatzikisaus en pittabroodjes ...saladeserbij ..Komplete maaltijd

 


Eerst ga ik het vlees in blokjes snijden

en een marinade maken ;

3 a 4 ons kipdijfilet

4 tenen knoflook

halve citroen

1 eetlepel oregano

halve theelepel paprikapoeder

halve theelepel rozemarijn

zwarte peper naar smaak

1 laurierblad

30 ml olijfolie

30ml wijnazijn of witte wijn




Je kunt alles nu in de keukenmachine doen  of staafmixer

of je snijd alles zelf heel fijn en mixt het door elkaar

De halve citroen snijd ik in twee stukken èèn gedeelte knijp ik het sap van uit en het andere gedeelte gaat de mixkom in van de staafmixer

Doe deze marinade nu bij het vlees en schep  goed om

De citroen zorgt ervoor dat het vlees supermals word als het gebakken gaat worden of de BBQ op gaat

Deze kun je al een avond van te voren maken

laat het wel lang genoeg intrekken 

 Stokjes in het water zetten  we willen niet at ze verbranden 

Vlees op de stokjes doen en  ze kunnen de hete BBQ op

Ze hoeven niet lang op de BBQ ,vlug gaar en mals dat komt door de ctroen

Neeeeee ....het vlees is er niet zuur van geworden ,lekker mals en goed gekruid.





Maak een Gratis Website met JouwWeb