Dit recept verzin je niet zelfs dit bestaat natuurlijk,
Je kunt er je eigen draai aan geven door ingrediënten toe te voegen rozijnen zie ik vaak staan,dat wilde ik niet maar wel warme kersen dat leek mij lekker en de snuf zout die er orgineel in moet laat ik ook achterwege
We gaan voor het traditionele gerecht ...pas op .....het smaakt hemels en je wilt eigenlijk meer, heel veel meer maar pas op het vult heel erg ,lekker met een kop espresso erbij..
********************Kaiserschmarnn********************
Voor 4 personen
4 eieren
50 gr. suiker (2 eetlepels)
125 gr. bloem
125 ml melk
roomboter om te bakken
kersen en poedersuiker is optioneel ...maar wel lekker
Zet alles neer wat je nodig heb ;
2 schalen een mixer een koekenpan of hapjespan
spatel
omschepspatel of pannenkoeklepel
weegschaal of maatbeker
pannetje om de kersen op te warmen
2 borden
We gaan beginnen ;
eieren splitsen ,schaal voor het eigeel en een aparte kleinere schaal voor de eiwitten
Suiker bij het eigeel en romig kloppen.
Melk en bloem erbij en goed door mixen.
We gaan nu de eiwitten kloppen en de gardes eerst goed afwassen , want het moet allemaal vetvrij zijn anders kun je kloppen wat je wil ,de eiwitten stijven niet op.
Als het mooi opgestijfd is ( je moet bergjes zien in het eiwit ,hoeft geen stijve punt eiwit te zijn )
door het eigeelbeslag spatelen langzaam ...zodat het beslag luchtig blijft.
Boter in de koekenpan en het beslag goudbruin bakken
Ondertussen de kersen opwarmen.
Is de onderkant bruin ,koek omdraaien ook weer goudbruin laten bakken en met 2 spatels in stukken snijden
Op het bordje en warme kersen erover en poedersuiker...mmmm hemels lekker