Home; zoutarme recepten » dressings en sauzen » romige mosterdwijnsaus

 

 

 

 

Lekker sausje bij witte vis 

veel smaak van de ingekookte wijn en de zoutarme mosterd

 


Saus voor vis voor 2 personen

1 ui 

1 teen knoflook

kwart liter droge witte wijn , (groot wijnglas)

1 pakje kookroom (250ml)

1 lepel mosterd (zoutarm)

witte peper 

1 laurierblad

verse thijm

dragon blaadjes van 2 takjes of verse basilicum

 half theelepeltje lavas poeder (maggiplant)

ui of sjalot met knoflook fijn snipperen en aanfruiten in de olijfolie

Het glas witte wijn erbij het laurierblad  en laat het goed inkoken tot  er de helft overblijft

vuur wat zachter zetten en de kookroom erbij en de kruiden 

Het vuur weer hoog en weer voor de helft inkoken 

Lepel mosterd erbij roeren en op smaak  testen of het de smaak heeft die je wenst

Lekker over vis