Het is niet zo moeilijk om kipkebab te maken, het gaat vnl om het kruidenmengsel
De kruidenmengsels in de winkels zijn te zout ,we gaan het zelf maken.
Kebab-kruidenmix
1 theelepel komijn
halve theelepel zwarte peper
anderhalve theelepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
halve theelepel korianderzaad
halve theelepel oregano
halve theelepel cayennepeper
verse thym verkruimelen of gedroogde thym
blaadjes lavas fijn snijden (maggiplant )
beetje kaneel
evt .herbes de provance
Alles door elkaar mengen
Kipfilet in kleine stukjes snijden en door het kruidenmengsel schudden
laat het een halve dag in de ijskast staan intrekken
En daarna bakken in de olijfolie ,middel hoog vuur.
lekker met tzatziki
Je kunt het zo eten met groente dan is het koolhydraatarm
of met Turks brood ,een pittabroodje ,smaakt overal bij.